Nyheter

Mer om covid-19 och selen

Selen har så gott som alla svenskar brist på, vilket kan leda till hög känslighet för virusinfektioner. Hög halt av selen minskar risken för allvarliga symtom vid covid-19, vilket visats i flera forskningsrapporter. Bland annat har folk som bor i områden med extremt höga selenhalter i jordarna få personer som insjuknat i covid-19. 

Läs mer »

Brist på vitamin B12 ger många symptom

Brist på vitamin B12 kan orsaka många symtom. Onormal trötthet, humörsvängningar, minnesproblem, stickningar i ben och armar och mycket annat. Vitamin B12 är viktigt för kroppens avgiftning och symtomen påminner mycket om kvicksilverskador. Ofta hänger problemen ihop.

Läs mer »

Säker borttagning av amalgam

Förgiftad hos tandläkaren vid borttagning av amalgam? Det folk rapporterar är symtom som illamående, extrem trötthet, värk i huvudet, muskler och leder och synproblem som kikarseende eller dimsyn. Allt tydliga tecken på kvicksilverförgiftning. Var alltså försiktig och ställ krav på att tandläkaren har ordentlig skyddsutrustning vid amalgamsanering. Det är främst kvicksilverångan som frigörs direkt i andningszonen som är problem, men även aerosoler och nedsvalda amalgambitar kan orsaka besvär. 

Läs mer »

Magnesiumbrist och tänderna

Magnesium är ett viktigt mineraler som många svenskar lider brist på. Många behöver tillskott för att må bra och särskilt gäller det folk med muskelkramper. Magnesium har också betydelse för kariesfrekvensen och förmågan att bilda remineralisera tänderna. 

Läs mer »

Benskörhet, medicinering och infektioner i käkbenet

Benskörhet blir allt vanligare och särskilt hos äldre kvinnor. Mediciner med bisfosfonat eller denosumab ges ofta, vilket kan öka risken för nedbrytning av käkbenet eller så kallad osteonekros. Käkbenet fungerar annorlunda än övriga skelettben. Tala därför alltid om för tandläkaren om du tar dessa läkemedel. Innan acceptans av läkemedel kan andra alternativ prövas.

Läs mer »

Sjukpenning för de sjuka

Dagens sjukförsäkring måste ändras för att inte tvinga ut sjuka människor i arbetslivet, skriver Kommunals ordförande Tobias Baudin. Idag bestämmer försäkringskassan att man inte längre är sjuk efter en viss tid och man måste ge sig ut för att söka "hitta-jobb". En radikal förändring behövs. 

Läs mer »

Sida 219 av 748 sidor < Första  < 217 218 219 220 221 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där).
Medlemsavgiftsavier för 2025 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet.
Förbundets bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Använd gärna QR-koden nedan. Man kan också ge bort ett medlemskap.

Du kan också donera till Tandhälsoförbundets forskningsstiftelse.
Bankgiro: 170-0285 eller Swish 1230285486. Se mer här

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel: 08-428 92 42 
Telefontid: vardagar kl. 10-13
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)