Tf-bladet

Arkiv Tf-bladet

Midsommar och ett nytt Tf-blad

Som alltid är Tf-bladet fullt av intressanta artiklar. Magnus Nylander skriver om pollenextrakt som ökar kroppens energi och minskar åldrandet. Irene Brednert Jonsson berättar om sin erfarenhet som tandläkare när det gäller olika val patient och tandläkare står inför om man ska ha protes. Det handlar mycket om olika material, men också om annat man behöver tänka på. Vi skriver också om funktionsmedicin och kvicksilver.

Läs mer »

Nytt intressant Tf-blad (1/24)

Nu har ett nytt intressant Tf-blad publicerats. Förutom intressanta artiklar om selen, nanopartiklar med mera så finns här också kallelse till Tf:s årsstämma den 18-19 maj. Förbundsordföranden skriver om risken att folk ruineras om de har dålig tandhälsa. Du kan också läsa om Tf:s hundraåring som fortfarande skriver forskningsartiklar.

Läs mer »

Nytt Tf-blad precis före jul

Ett nytt intressant Tf-blad (nr 4 2023) har precis kommit. I det kan man läsa om ny teknik för att upptäcka inflammationer i käkbenet, om skannrar som revolutionerar tandvården, om stressterapeuten som fick allvarliga men av amalgam och andra tandproblem och mycket mer. 

Läs mer »

Död pulpa nybildas. Läs nya Tf-bladet nr 3/23

Tf-bladet nr 3/23 innehåller många intressanta artiklar. Läs om möjligheten att nybilda förstörd pulpavävnad - åtminstone hos barn. Eller om hur tandborsten blir bakteriebemängd och ohygienisk. Du kan också läsa om hur du blir av med skadliga bakterier i tunntarmen (SIBO). Precis som alltid är det spännande läsning, som medlem får du tidningen fyra gånger per år.

Läs mer »

Tf-bladet nr 2/2023 ute

Nytt intressant Tf-blad har kommit. Det tråkiga beskedet är att vår duktiga tandläkare från Falun nu förlorat sin legitimation. Det kommer få allvarliga konsekvenser då andra tandläkare inte längre vågar operera bort inflammationer i käkbenet eller ta bort rotfyllda tänder. Positivt är att tänder kan lagas med kosten. En riktigt spännande artikel finns också om oxalater i maten och risk för ohälsa.  

Läs mer »

Nytt Tf-blad lagom till påsk

Ett nytt intressant Tf-blad har kommit. I det får du nya kunskaper om korrosion av metaller från tandfyllningar, hur probiotika kan förebygga benskörhet, om inflammationer i käkbenet och mer om alternativ till tandkräm med fluorider. Läs också om medlemmen som sökte vård i Kroatien då svenska tandläkare inte så gärna tar bort rotfyllda tänder och sällan använder ozon och PRF.  

Läs mer »

Sida 1 av 19 sidor  1 2 3 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontider under sommaren: måndagar, onsdagar och fredagar kl. 11-12)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)