Tf-bladet

Arkiv Tf-bladet

Tf-bladet nr 2/2023 ute

Nytt intressant Tf-blad har kommit. Det tråkiga beskedet är att vår duktiga tandläkare från Falun nu förlorat sin legitimation. Det kommer få allvarliga konsekvenser då andra tandläkare inte längre vågar operera bort inflammationer i käkbenet eller ta bort rotfyllda tänder. Positivt är att tänder kan lagas med kosten. En riktigt spännande artikel finns också om oxalater i maten och risk för ohälsa.  

Läs mer »

Nytt Tf-blad lagom till påsk

Ett nytt intressant Tf-blad har kommit. I det får du nya kunskaper om korrosion av metaller från tandfyllningar, hur probiotika kan förebygga benskörhet, om inflammationer i käkbenet och mer om alternativ till tandkräm med fluorider. Läs också om medlemmen som sökte vård i Kroatien då svenska tandläkare inte så gärna tar bort rotfyllda tänder och sällan använder ozon och PRF.  

Läs mer »

Tf-bladets julnummer är här

Tf-bladet nr 4/2022 har nu kommit. Här finns som vanligt många intressanta artiklar. Nyheter som presenteras är en ny tandgel med hydroxiapatit som hjälper mot ilningar i tänderna och fermenterade kosttillskott som förbättrar näringsupptaget.  Ytterligare information om selen ges också och en av våra medlemmar berättar om problem med amalgam och guld och hur hon till slut förstod orsaken till sina många besvär. Läs hennes berättelse.

Läs mer »

Nytt Tf-blad nr 3 2022

Ett nytt Tf-blad har nu kommit som bland annat handlar om tandborstens historia, kosttillskott som skyddar vid amalgamsanering och lågenergilaser (terapilaser) som hjälpmedel i tandvården. Berättelsen om hur en tand räddades med laser är förstås extra intressant för Tf:s medlemmar. 

Läs mer »

Nytt intressant Tf-blad

Ett nytt intressant Tf-blad har kommit nu till midsommar. Bland artiklarna kan nämnas Jaro Plevas berättelse om rättegången angående amalgam på 1980-talet, tuggningens betydelse och frustrationen över att tandläkare vägrar ta bort rotfyllda tänder. 

Läs mer »

Ett nytt spännande Tf-blad

Tf-bladet nr 1/2022 är nu ute hos medlemmarna. Som vanligt består den av många intressanta artiklar, men också av kallelse till Tf:s årsstämma i maj. Ozon och PRF är intressanta metoder i tandvården, som vi skriver om i detta nummer. Vi gör också reklam för Bingolotto och Sverigelotten. Köper du lotter kan du göra det till förmån för Tandhälsoförbundet. 

Läs mer »

Sida 1 av 18 sidor  1 2 3 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn . Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obunden. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obunden och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: måndagar, onsdagar, torsdagar och fredagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)