Tf-bladet

Arkiv Tf-bladet

Nytt intressant Tf-blad

Ett nytt spännande Tf-blad har kommit (Nr 3/2021). Det handlar bland annat om alternativ till tandställningar, en berättelse om tillfrisknande efter borttagning av infektioner inuti käkbenet, mätning av kvicksilver på tandläkarmottagningar och hur man förbättrar tandhälsan med alger.

Läs mer »

Nytt intressant Tf-blad

Ett nytt mycket intressant Tf-blad har precis kommit. Det handlar bland annat om vad man ska tänka på vid avgiftning, risker med käkinfektioner och titan. Läs några av Tf-bladets artiklar nedan. För övriga gäller papperstidningen som alla medlemmar ska ha fått i brevlådan. 

Läs mer »

Arkiv Tf-bladet

Här lägger vi in gamla Tf-blad och kommer att fylla på successivt. De är blädderbara i sin helhet. Hittills har vi nr 1-4 från 2011-2019 online.

Läs mer »

Nytt intressant Tf-blad

Läs om hur infektioner i käkbenet kan skapa livshotande organsvikt, om hur selen minskar risken för sjukdom och om varför tillskott av D-vitamin kan bota vissa depressioner. I detta nummer berättar också tandläkare Bobbie Beckman om svårigheterna att introducera metallfria implantat av zirkonia. Här finns också kallelse till Tandhälsoförbundets årsstämma. 

Läs mer »

Tf-bladets julnummer ute

Tf-bladet är en viktig tidning om tänder och hälsa. Julnumret innehåller många spännande artiklar, bland annat om dina rättigheter som patient i tandvården, om tandkrämen som lagar dina tänder, MELISA-test för att kontrollera allergier, behovet av D-vitamin och hur du gör din egen munolja mot inflammationer. 

Läs mer »

Nytt Tf-blad - om röntgenmetoder, B12 med mera

Nu har ett nytt Tf-blad kommit (nr 3 2020) med många intressanta artiklar. Läs om när olika röntgenmetoder används, vikten av att basa kroppen, ökat behov av vitamin B12 och hur elöverkänslighet kan diagnostiseras. 

Läs mer »

Sida 1 av 17 sidor  1 2 3 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)