Våra filmer

Här läggs förbundets filmer ut. Det är allt från informationsfilmer till föredrag och korta inslag med fallrapporter. Se också Distrikt Skånes hemsida

Vad är orthotropics? Om alternativa tandställningar och mer naturlig tandreglering.

Tandställningar är vanliga bland ungdomar i dag. I vissa regioner är det så många som 40 % som genomgår tandreglering på grund av för trånga käkar, över- eller underbett. Här berättar John Mew om en alternativ sorts tandsställning så kallat bioblock, vars uppgift är att mycket sakta se till att käkarna naturligt expanderar så att alla 32 tänder får plats. Se också tf:s hemsida.

Se filmen på Youtube »

Sjuk, men doktorn hittar inget fel

Doktorn hittar inget fel och provtagningen visar inga avvikelser. Ändå känner du dig frisk. Kvicksilver från amalgam kan ställa till många besvär. Lyssna på Tf:s medlemmar, tandläkare, läkare och forskare som kort berättar om erfarenheter och forskningsresultat. 

Se filmen på Youtube »

Sjuk av titan

Meta kände att det blev fel då hon fick en titankrona, vilket var hennes fjärde metall i tänderna. Hjärtat rusade, munnen kändes som sandpapper och tröttheten blev bara värre och värre. Eastmaninstitutet ville de inte ta bort kronan. Till slut togs kronan bort hon tillfrisknade omedelbart.  

Se filmen på Youtube »

Amalgam och avgiftning. Föredrag av Harald Blomberg

Föredrag av psykiater Harald Blomberg som träffat många amalgamskadade patienter. Han berättar om avgiftning och att det ofta fattas vitaminer och mineraler. Många kommer igång med avgiftning av kvicksilver när de förbättrar näringsstatusen. Harald Blomberg gick bort våren 2020.

Se filmen på Youtube »

Immunologiska effekter av metaller

Föredrag av professor Vera Stejskal om hur kroppen påverkas av metaller. Hon redovisar också forskning om hur immunförsvaret reagerar på metaller och presenterar också testet Melisa för att mäta minnesceller mot metaller. Föredraget är från 2015 och var ett av de sista föredrag Vera höll innan hon avled några år senare.

Se filmen på Youtube »

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)