Distrikt Göteborg och Bohuslän

Distriktet har sina aktiviteter i Göteborg. Varje vår och höst arrangeras föredrag, promenader och medlemsmöten i Göteborg eller på andra orter i länet. Vi samarbetar med föreningar och föredragshållare. Stödpersoner finns för information och rådgivning. Föreningen arbetar med att påverka politiker och tjänstemän i regionen, är medlem i Funktionsrätt Västra Götaland samt Funktionsrätt Göteborg. Vi håller till i Dalheimers hus lokaler i Göteborg.

Gratis för medlemmar! Entré 100 kr för icke-medlemmar.

Vi tar kontant eller Swish: 123 335 38 64.
Plusgiro:  67 78 02 – 1

Senaste nytt

Suzanne Lundborgs föredrag 16/4-2024
Upptäck sammanhangen mellan tungmetaller, NICO, bettproblem och tandställning

Har du någonsin funderat över hur tungmetaller, dolda infektioner, bettproblem och tandställningar kan påverka din tandhälsa och övergripande välbefinnande? Då är detta föredrag något för dig!

Vad kommer du att lära dig?

Tungmetallernas dolda påverkan: Upptäck hur tungmetaller kan påverka din tandhälsa och ditt allmänna hälsotillstånd. Vi kommer att gå igenom de vanligaste källorna till tungmetallförgiftning och hur du kan minimera din exponering samt hur man kan behandla det.

NICO: Ett dolt tandproblem: Lär dig om Neuralgic Intermittent Cavitational Osteonecrosis (NICO), en ofta underskattad orsak till tandproblem och smärta. Vi kommer att utforska symtom, komplementära undersökningsmetoder och komplementärmedicinska behandlingsalternativ.

Bettproblem och tandställningar: Förstå sambandet mellan felaktiga bett och din tandhälsa. Ta reda på hur tandställningar kan hjälpa till att korrigera bettproblem och förbättra både utseendet och funktionen, men även vilka risker det är med tandställning och vad man bör vara observant med. Finns det några tips på vad man kan göra i stället?

Suzanne Lundborg driver Lundborgskliniken i Sävedalen.

Haydeh Bolouris föredrag 12/3
En hjärnforskare som talade om sambandet mellan tandhälsa och hjärnhälsa.

Haydeh Bolouri höll ett intressant föredrag den 12 mars, om kommunikationsvägar från munhålan till hjärnan via magtarmkanalen.

Hon är senior hjärnforskare, medicine doktor i neurovetenskap (PhD), författare, föreläsare och certifierad funktionsmedicinsk terapeut, tränad och certifierad hos Dr. Dale Bredesen på RECODE program (REversing COgnitive DEcline) för att optimera och återställa kognitiva dysfunktioner och neurodegenerativa obalanser såsom Alzheimers och Parkinson.

Haydeh besitter vetenskapliga kunskaper av flera forskningsprojekt inom neurovetenskap och har kliniska erfarenheter av hjärnskakningar och andra hjärnskador. Förutom många vetenskapliga publikationer har Haydeh tillsammans med Peter Wilhemsson skrivit boken Rädda din hjärna, Nu! (Peter Wilhelmsson är näringsmedicinare och har bl a grundat hälsoföretaget Alpha Plus.)

Föredraget gav en djupare förståelse av det invecklade samspelet mellan hjärnan och magtarmkanalen, via munhålan som ligger närmast hjärnan. I munhålan finns en komplex struktur av nerver för kontroll av käkbenet, jämfört med i övriga skelettet. Det finns ett framväxande antal patienter med kroniska tillstånd, oftast svåra att kartlägga grundorsaken till, som kan ha sin grund i den komplexa strukturen av nerver kopplade till munhålan. Värdefulla insikter gavs, om nya strategier med enkla förebyggande åtgärder till fulländad hjärnhälsa mot optimal helhetshälsa. Läs mer i dokumentet som finns längst ned på denna sida.

Benny Ottossons föredrag 27/2
Lev frisk länge: Hur du kan öka dina chanser att leva frisk till 100!

Ett samarbete med Naturlig Näring och Metabol Hälsa (NNMH).

Hälsoinspiratör Benny Ottosson inspirerade oss till att ta kommandot över vår hälsa.

Benny visade oss möjligheter att uppnå ett långvarigt strålande liv: Ett recept för att leva frisk till 100!

Denna föreläsning var fylld med ovärderliga tips att sakta ner eller till och med vända åldrandets naturliga gång.

Läs mer om Benny Ottosson på www.NNMH.se

Yolanda Hedbergs föredrag 30/1-2024

Partiklar, joner och allt annat som frisätts från metalliska tandmaterial – vad är de och vad gör de med hälsan?


Vårens första föredrag via direktlänk till Canada. KTH forskaren Yolanda Hedberg talar om utslag från metallallergier och korrossion. Hör hennes presentation på svenska här ovan!

Läs mer »

Anmälan

Anmälan till föredrag:
inga.palsson@telia.com eller tel 0733-690496

Medlemmar går gratis, 100 kr för icke-medlem.
Vi tar kontant eller Swish: 123 335 38 64

För 225 kr får du tidningen TF-bladet fyra ggr per år.
Bli medlem HÄR! Du kan även bli medlem på plats.

Dokument

Hjärna – Mun. Föredraget 12 mars 2024, av Haydeh Bolouri Ladda hem
Medlemsbrev Våren 2024 Ladda hem

Vårens program 2024

Anmälan till föredrag: inga.palsson@telia.com eller tel 0733-690496

Medlemmar går gratis, 100 kr för icke-medlem.
Vi tar kontant eller Swish: 123 335 38 64

Bli medlem HÄR <<
För 225 kr får du tidningen TF-bladet fyra ggr per år.

Hållplast: Stig av på Chapmans torg (spårvagn 3 eller 9) eller Mariaplan (spårvagn 9 eller 11). Gå in på Slottskogsgatan.

Tisdag 30/1 kl 18.00 - 20.00 – Yolanda Hedberg

Partiklar, joner och allt annat som frisätts från metalliska tandmaterial – vad är de och vad gör de med hälsan?

Metallallergi, fibromyalgi och kanske till och med cancer? Listan av hälsoproblem som kopplas till metaller som frigörs från tandimplantat eller metalliska tandfyllningar är lång. Vi ska ta oss igenom det förvirrande forskningsläget. Vilka metaller frigörs, vart hamnar de, och varför spelar det en roll vilken kemisk form de är i? Vi ska fokusera på kobolt-krom, men även jämföra med andra metalliska tandmaterial. Vi ska även diskutera hur tandläkare, tandmaterialtillverkare och patienter kan undvika de värsta problemen.

Yolanda Hedberg har doktorerat på KTH i korrosionslära och har därefter forskat på Karolinska Institutet och Centrum för Arbets- och Miljömedicin om kromallergi. 2015 blev hon Docent i korrosion med inriktning mot hälsa på KTH. Sedan 2020 är hon Canada Research Chair i korrosionsvetenskap och professor i kemi på the University of Western Ontario i Kanada, där hon bland annat jobbar med att analysera korrosion av olika implantat som orsakade så stora problem att de fick tas ut. För mer info se artikel i Tf bladet nr 1/2023.

Plats Zoom möte online. Alla distrikt är välkomna!
Länk erhålles genom mail eller sms. Se anmälan här ovan.

Lokal Röda Sten i Dalheimers hus, för dem som vill deltaga på plats.
 

Tisdag 27/2 kl 18.00 - 20.00 – Benny Ottosson

Lev frisk länge: Hur du kan öka dina chanser att leva frisk till 100!

Stig in i en värld av möjligheter för att uppnå en långvarig, strålande hälsa:
Ditt recept för att leva frisk till 100!

Denna föreläsning är fylld med ovärderliga tips för att sakta ner eller till och med vända
åldrandets naturliga gång. Men hur hittar du de perfekta vägarna för din personliga resa?

Utforska en mångfald av alternativ som stödjer och lyfter fram din hälsa och ditt välbefinnande för att möjliggöra ett liv fyllt av energi och livslust. Ge dina möjligheter
att LEVA FRISK LÄNGE en ordentlig skjuts framåt. Ta kommandot över din hälsa.

Kom ihåg, vägen börjar nu – det är aldrig för tidigt och aldrig för sent,
att börja resan mot en hälsosam framtid.

Hälsoinspiratör Benny Ottosson inspirerar oss till att ta kommandot över vår hälsa.

Ett samarbete med Nordiska föreningen för Naturlig Näring och Metabol Hälsa (NNMH).

Lokal Hultbergssalen i Dalheimers hus

Tisdag 12/3 kl 18.00 - 20.00 – Haydeh Bolouri

En hjärnforskare talar om sambandet mellan tandhälsa och hjärnhälsa

Forskningen visar på en stark kommunikation mellan hjärnan och magtarmkanalen. Ett samspel som verkar vara väldigt viktigt för individens totala hälsa, jämfört med vad man tidigare trott.

En djupare förståelse av det invecklade samspelet mellan hjärnan och magtarmkanalen, är av stor vikt. Samspelet måste passera munhålan, eftersom den ligger närmast hjärnan. I munhålan finns en komplex struktur av nerver för kontroll av käkbenet, jämfört med i övriga skelettet. Det finns ett framväxande antal patienter med kroniska tillstånd, oftast svåra att kartlägga grundorsaken till, som kan ha sin grund i den komplexa strukturen av nerver kopplade till munhålan.

I presentationen kommer vi få en djupgående genomgång av möjliga kommunikationsvägar mellan hjärnan och munhålan.

Vi kommer även att diskutera om det ömsesidiga sambandet mellan vanliga sjukdomar såsom parodontit (tandlossning) och neurodegenerativa sjukdomar samt depression och munsjukdomar. Slutligen kommer jag att presentera värdefulla insikter om nya strategier med enkla förebyggande åtgärder till din fulländade hjärnhälsa som kan leda dig till optimal hälsa.

Haydeh Bolouri är senior hjärnforskare, medicine doktor i neurovetenskap (PhD), författare, föreläsare och certifierad funktionsmedicinsk terapeut, tränad och certifierad hos Dr. Dale Bredesen på RECODE program (REversing COgnitive DEcline) för att optimera och återställa kognitiva dysfunktioner och neurodegenerativa obalanser såsom Alzheimers och Parkinson.

Haydeh besitter vetenskapliga kunskaper av flera forskningsprojekt inom neurovetenskap och har kliniska erfarenheter av hjärnskakningar och andra hjärnskador.

Förutom många vetenskapliga publikationer har Haydeh tillsammans med Peter Wilhemsson skrivit boken Rädda din hjärna, Nu! (Peter Wilhelmsson är näringsmedicinare och har bl a grundat hälsoföretaget Alpha Plus.)

Lokal Dalheimerssalen i Dalheimers Hus
 

Tisdag 16/4 kl 18.00 - 20.00 – Suzanne Lundborg

Upptäck sammanhangen mellan tungmetaller, NICO, bettproblem och tandställningar!

Har du någonsin funderat över hur tungmetaller, dolda infektioner, bettproblem och tandställningar kan påverka din tandhälsa och övergripande välbefinnande? Då är detta föredrag något för dig!

Vad kommer du att lära dig?

• Tungmetallernas dolda påverkan: Upptäck hur tungmetaller kan påverka din tandhälsa och ditt allmänna hälsotillstånd. Vi kommer att gå igenom de vanligaste källorna till tungmetallförgiftning och hur du kan minimera din exponering samt hur man kan behandla det.

• NICO: Ett dolt tandproblem: Lär dig om Neuralgic Intermittent Cavitational Osteonecrosis (NICO), en ofta underskattad orsak till tandproblem och smärta. Vi kommer att utforska symtom, komplementära undersökningsmetoder och komplementärmedicinska behandlingsalternativ.

• Bettproblem och tandställningar: Förstå sambandet mellan felaktiga bett och din tandhälsa. Ta reda på hur tandställningar kan hjälpa till att korrigera bettproblem och förbättra både utseendet och funktionen, men även vilka risker det är med tandställning och vad man bör vara observant med. Finns det några tips på vad man kan göra i stället?

Varför ska du delta?

Det här föredraget kommer att ge dig insikter som kan förbättra din tandhälsa och ditt allmänna välbefinnande. Vår föreläsare, Suzanne Lundborg, har lång erfarenhet av holistisk hälsa och komplementära undersökningar och behandlingar och kommer att guida dig genom dessa komplexa ämnen på ett lättsamt och lättförståeligt sätt.

Missa inte denna unika möjlighet att öka din förståelse för tandhälsa och lära dig hur du kan förbättra din livskvalitet. Vi ser fram emot att välkomna dig till ett givande och informativt föredrag!

Suzanne Lundborg som driver Lundborgs kliniken i Sävedalen

Lokal Hultbergssalen i Dalheimers hus.

Fredag 17/5 kl 13.00 – Avslutningsfika i Botaniska Trädgården

Vi avslutar säsongen med ett möte, avslutningsfika och promenad i Botaniska Trädgården.
Samling vid tegelbyggnaden till vänster innanför grindarna.

 

Medlemsbrev
2024 Vår
2023 Vår Höst
2022 Vår Höst
2021 Vår Höst
2020 Vår Höst
2019 Vår Höst

Amalgamkontroversens historia

« Visa alla distrikt

Kommande aktiviteter


100 kr Entré. Gratis för medlem!

För att bli medlem: KLICKA HÄR

Kontakta oss

Telefon: 076 - 00 54 948
E-post: goteborg@tf.nu
 

Vår styrelse

Ordförande 
Pauli Terho

Vice orförande
Torbjörn Karlsson

Kassör
Björn-Inge Lindblad

Sekreterare
Inga Pålsson

Ledamot
Agneta Holm

Suppleant
Boris Dragin

Valberedning
Kristina Nadelius

Revisor
Viviann Göransson

Revisor suppleant
Niklas Bergman

Damen i Botaniska Trädgården

 

Lysekilsposten 8 juni 2023