Nyheter

Myndigheten IVO ljuger

IVO:s granskningsrapport är full av felaktigheter, påhittade operationer, ogrundade beskyllningar, antydningar om tandläkarens syften med mera. En lång lista över sakfel har av tandläkaren skickats till IVO, men myndigheten går ändå inte tillbaka och kontrollerar vad som står i journalerna. Istället för att granska sakfelen har IVO lämnat in en skrivelse med alla fel och vill att tandläkarens legitimation återkallas.

Läs mer »

Avgiftning av kvicksilver

Hälften av Sveriges befolkning har fortfarande amalgamfyllningar, vilket innebär att de ständigt får kvicksilvertillskott. En del har extremt dålig avgiftning och blir allvarligt sjuka när tillräckligt mycket kvicksilver ackumulerats i kroppen. Symtomen kan vara värk i muskler, kronisk trötthet, huvudvärk, illamående med mera. Att avgifta kroppen från kvicksilver är då väsentligt för att kunna tillfriskna.

Läs mer »

Fysisk eller psykisk stress påverkar kroppen lika mycket

När kroppen blir stressad sätter många reaktioiner igång. Sköldkörtel, binjurar med mera påverkas liksom tarmfloran och salivproduktionen. Oavsett om det är kvicksilver från amalgam eller emotionell stress så blir reaktionerna desamma. Om man har stora problem med gifter kan man minska andra stressfaktorer för att hjälpa kroppen.

Läs mer »

Alla tål inte titan

Tandhälsoförbundets medlemmar tål inte alltid titan och vissa tål inga metaller alls. Titanallergier kan ge många olika symtom i takt med att kroppens immunsystem börjar jobba. Den svenska vården känner sällan till att man kan bli allergisk mot titan trots att forskning finns som visar det. 

Läs mer »

Behövs etableringskontroll av tandläkare?

Behövs etableringskontroll för att få ut fler tandläkare utanför storstäderna? Mycket tyder på det då vissa områden har stor tandläkarbrist. Det finns också anledning att funder på hur ofta folk behöver gå till tandläkaren. Behöver man gå varje år, vartannat eller vart tredje år? Skulle högre löner göra att tandläkare etableras i glesare befolkade områden?

Läs mer »

Smärtpatienter dåligt omhändertagna i tandvården

 Patienter med smärtproblematik och käkfunktionsstärningar får inte alltid den tandvård de är i behov av. Det visar en forskningsartikel där tandläkare i Västerbotten intervjuats om hur det är att behandla dessa komplexa patienter. Denna artikel har viss bärighet på tandläkare Irene Brednert Jonsson som bland sina patienter har cirka fem procent patienter med smärtproblematik. 

Läs mer »

Sida 206 av 748 sidor < Första  < 204 205 206 207 208 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där).
Medlemsavgiftsavier för 2025 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet.
Förbundets bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Använd gärna QR-koden nedan. Man kan också ge bort ett medlemskap.

Du kan också donera till Tandhälsoförbundets forskningsstiftelse.
Bankgiro: 170-0285 eller Swish 1230285486. Se mer här

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel: 08-428 92 42 
Telefontid: vardagar kl. 10-13
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)