När kroppen blir stressad sätter många reaktioiner igång. Sköldkörtel, binjurar med mera påverkas liksom tarmfloran och salivproduktionen. Oavsett om det är kvicksilver från amalgam eller emotionell stress så blir reaktionerna desamma. Om man har stora problem med gifter kan man minska andra stressfaktorer för att hjälpa kroppen.

Hälsa och funktionsmedicin tar på sin hemsida upp just detta med stress och berättar om olika stressfaktorer som kan påverka kroppen, Kosten och livsstilen har stor betydelse. 

Äter man mycket socker blir kroppen stressad av ständiga blodsockersvängningar, kroniska inflammationer ökar kroppens stress liksom näringsbrister. Det finns alltså mycket man kan göra själv för att hjälpa kroppen att bättre tåla exempelvis stress.

Även om man exempelvis känner av elektromagnetiska fält, hög kvicksilverbelastning från sitt amalgam eller . om tandläkaren satt in ett material man inte tål så finns mycket man kan göra för att minska stressbelastningen på kroppen. Då klarar den bättre av de stressorera som man kanske just nu inte kan göra någonting åt. 

Maten är viktig och man kan behöva ta bort alla livsmedel som ökar inflammationerna i kroppen, alltför kraftig fysisk träning är inte heller bra, en dålig chef eller ett dåligt förhållande orsakar också stress.

Det viktiga är att åtgärda de stressfaktorer som är enklast att hantera för en själv. Det gäller att inte gå vilse i stressen utan ta en sak i taget. Därigenom stärks kroppen och därefter kan man gå vidare med sådant som är betydligt jobbigare som att ta bort sitt amalgam. Se mer länken nedan.

Till hemsidan (Hälsa och Funktionsmedicin) 

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (Telefontid under sommaren: vardagar kl 10-12. Fr o m den 10/8: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)