Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Tarmbakterie kan möjliggöra universalblod

Forskare meddelar nu att de har upptäckt att enzymer i tjocktarmen kan hjälpa till att ta bort de delar som skiljer olika blodgrupper från varandra. Metoden ses som ett steg närmare ett universalblod.

Läs mer »

Chattbot som terapeut är inte riskfritt

Det skapas fler och fler appar som lovar lindring av psykisk ohälsa. Men, då många av dessa appar klassas som friskvård så skyddas inte sårbara användare av den nya EU-förordningen.

Läs mer »

Extra kalcium kan orsaka magnesiumbrist

Koppens mineralbalans är komplicerad. Det man vet är att för mycket kalcium kan orsaka brist på magnesium och andra viktiga mineraler beroende på att obalanser i kroppens mineralstatus skapas. Bäst är att få i sig mineraler via kosten, men en del kan också behöva kosttillskott och tar man extra kalcium är det viktigt att även magnesium ingår. Det gäller även tandhälsan.

Läs mer »

Näringsbrister och tandhälsa

Karies är den mest utbredda sjukdomen i världen och kostar samhället och den enskilda mycket pengar. En intressant forskningsrapport publicerades 2020, vilken tyder på att näringsbrister kan orsaka karies. Särskilt viktigt ansåg forskarna det vara  med tillräckliga mängder magnesium, kalcium, fosfor och D-vitamin. Detta är samma resultat som Weston Price fann i sin forskning i mitten av 1900-talet samma problem. 

Läs mer »

Demens, sömnbrist och avgiftning

Dålig sömn är kopplad till ökad risk för demens. Orsaken är inte helt klarlagd, men misstankar finns om att kroppens avgiftning försämras på grund av dålig eller för lite sömn. Att hjärnan avgiftas under nattens sömn har inte varit känt så länge. Forskning pågår för att komma på hur man förbättrar hjärnans avgiftning trots sömnbrist. 

Läs mer »

En basisk kropp är motståndskraftig mot sjukdom

Med så kallat pH-papper kan man mäta vilket pH saliven eller urinen har. Neutral (pH 7) eller svagt basisk saliv och urin är bäst och minskar risken för karies. Även andra sjukdomar minskar om kroppen är basisk och den självläkande förmågan ökar. Grönsaker är bra då de basar kroppen, vilket också gäller intag av mineraler som kalcium, fosfater, magnesium och kalium. Läs mer om råd för att basa kroppen nedan. 

Läs mer »

Sida 3 av 781 sidor  < 1 2 3 4 5 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)