Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Tar tandläkaren för mycket betalt?

Myndigheten TLV beslutar om den så kallade referensprislistan för olika tandvårdsåtgärder. Den ligger till grund för det statliga tandvårdsstödet. TLV har också en hemsida där du som konsument kan se vilka priser tandläkare i en specifik kommun tar. Tycker du tandläkare tar för mycket betalt går det att utifrån den byta till en billigare tandläkare. 

Läs mer »

Lasertandvård har inte slagit igenom trots bra betyg

Behandling med laser i tandvården är mycket intressant framför allt då många upplever mindre smärta och obehag med lasern. Tandläkarlaser minskar också behovet av bedövning. Framför allt borde lasertekniken användas för borttagning av karies på barn och de som är tandvårdsrädda. Laser tar också effektivt bort cementerade kronor och broar. 

Läs mer »

Sjuk av dina rotfyllningar

Att ha en rotfylld tand är detsamma som att ha en död kroppsdel inkapslad i käkbenet. Alla rotfyllda tänder är bemängda med bakterier och när dessa bildar bakteriegifter som sprids runt i kroppen kan vad som helst hända. Immunförsvaret sätter i gång och många upplever kronisk trötthet, värk eller obehag i käkregionen. Också vissa fall av cancer kopplas till rotfyllda tänder. 

Läs mer »

Myndigheten IVO ljuger

IVO:s granskningsrapport är full av felaktigheter, påhittade operationer, ogrundade beskyllningar, antydningar om tandläkarens syften med mera. En lång lista över sakfel har av tandläkaren skickats till IVO, men myndigheten går ändå inte tillbaka och kontrollerar vad som står i journalerna. Istället för att granska sakfelen har IVO lämnat in en skrivelse med alla fel och vill att tandläkarens legitimation återkallas.

Läs mer »

Avgiftning av kvicksilver

Hälften av Sveriges befolkning har fortfarande amalgamfyllningar, vilket innebär att de ständigt får kvicksilvertillskott. En del har extremt dålig avgiftning och blir allvarligt sjuka när tillräckligt mycket kvicksilver ackumulerats i kroppen. Symtomen kan vara värk i muskler, kronisk trötthet, huvudvärk, illamående med mera. Att avgifta kroppen från kvicksilver är då väsentligt för att kunna tillfriskna.

Läs mer »

Fysisk eller psykisk stress påverkar kroppen lika mycket

När kroppen blir stressad sätter många reaktioiner igång. Sköldkörtel, binjurar med mera påverkas liksom tarmfloran och salivproduktionen. Oavsett om det är kvicksilver från amalgam eller emotionell stress så blir reaktionerna desamma. Om man har stora problem med gifter kan man minska andra stressfaktorer för att hjälpa kroppen.

Läs mer »

Sida 3 av 633 sidor  < 1 2 3 4 5 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (Telefontid under sommaren: vardagar kl 10-12. Fr o m den 10/8: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)