Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Förebygg tandställning

Många barn får i dag tandställningar på grund av för trånga käkar, vilket gör att alla vuxentänder inte får plats. Tandställning kan dock innebära ändrad hållning och försämrad andning. Bättre är att arbeta för att käkarna växer ut ordentligt så att alla tänder får plats. 

Läs mer »

Selenbrist vanligt i Skandinavien

De allra flesta svenskar behöver extra tillskott av selen. Anledningen är att våra jordar är selenfattiga. Brist på selen ökar oxidativa stressen i kroppen liksom infektionskänsligheten.. Även håravfall kan uppträda. Vegetarianer löper ökad risk för selenbrist. Allvarligt är också att kroppens möjlighet att avgifta från kvicksilver och andra metaller minskar vid selenbrist. Många medlemmar i Tandhälsoförbundet (Tf) mår bättre av selentillskott.

Läs mer »

Ilningar i tänderna kan du bota själv

Många lider av ilningar i tänderna. Tandläkare kan åtgärda det, men du kan också själv hantera situationen. På kort sikt kan ilningarna försvinna genom användning av gel eller tandkräm med hydroxiapatit som remineraliserar tänderna och därmed minskar ilningarna. Remineralisering sker även in i de öppna dentinkanalerna. 

Läs mer »

GOD JUL

GOD JUL önskar Tandhälsoförbundet alla medlemmar. Att kämpa för att bli frisk är ibland tungt, men det gäller att inte ge upp. Många klarar att få en bättre hälsa och vissa blir helt återställda. Att hitta orsaken till sin ohälsa är det absolut viktigaste och i det detektivarbetet är Tf till stor hjälp.

Läs mer »

Amalgamsjuka upptäcks sällan i vården

Fortfarande har omkring 40 procent av den vuxna befolkningen amalgam i tänderna. Äldre personer kan ha 10 gram kvicksilver eller mer i sina tänder. Kvicksilverånga bildas vid tuggning, om man äter sur eller salt mat med mera. Problemet uppmärksammas tyvärr inte i vården, vilket gör att många är sjuka i onödan. Läs berättelsen om Ulla som lidit av kvicksilverförgiftning under större delen av sitt liv och som fortsatt har svårt att få gehör för sina problem i vården. 

Läs mer »

Tf-bladets julnummer är här

Tf-bladet nr 4/2022 har nu kommit. Här finns som vanligt många intressanta artiklar. Nyheter som presenteras är en ny tandgel med hydroxiapatit som hjälper mot ilningar i tänderna och fermenterade kosttillskott som förbättrar näringsupptaget.  Ytterligare information om selen ges också och en av våra medlemmar berättar om problem med amalgam och guld och hur hon till slut förstod orsaken till sina många besvär. Läs hennes berättelse.

Läs mer »

Sida 5 av 705 sidor < Första  < 3 4 5 6 7 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2022 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obunden. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obunden och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: Vardagar kl 10-13 plus onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)