Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Ingen har dött av vitaminer och mineraler

I USA redovisas årligen dödsfall till följd av mediciner med mera. Inte heller i år har några dödsfall på grund av intag av vitaminer och mineraler kunnat konstateras. Rapporten är publicerad av American Association of Poison Control Centers. 

Läs mer »

Finns biverkningsfria tandlagningsmaterial?

Tandhälsoförbundet (Tf) får ibland frågan om vilka tandlagningsmaterial som är giftfria och därmed saknar biverkningar. För närvarande finns inga sådana, men det finns bättre eller sämre material. Rådfråga därför Tf innan tandläkarbesöket eller se våra broschyrer.

Läs mer »

Stark oro inför krav på vaccinationsbevis

Tandhälsoförbundet (Tf) har skickat in ett remissyttrande angående Socialdepartementets promemoria om lagstiftning för att kunna ställa krav på vaccinationsintyg, bland annat vid resor med tåg och buss. Idag publicerades också en debattartikel i Aftonbladet om risker för ett kontrollsamhälle om vaccinationspass införs.

Läs mer »

Fluor i dricksvattnet förstörde tänderna

Kommunalt dricksvatten med höga fluorhalter gav upphov till mineralstörningar med bruna fläckar på tänderna och ökade kariesangrepp. Anette Thomsson berättar i senaste Tf-bladet om sina problem sedan barnsben och de kostnader hon haft som vuxen. Allt beroende på att kommunen inte varnade för de höga fluorhalterna i dricksvattnet.

Läs mer »

Näringsbrister och gifter skapar kronisk sjukdom

Många orsaker finns till kroniska besvär. Bland de viktigaste är näringsbrister och gifter av olika slag, menar Haydeh Bolouri som forskat om hjärnans funktion vid Göteborgs universitet. Hon har också certifierat sig enligt Dale Bredesens metod ReCODE för att kunna hjälpa personer med Alzheimers sjukdom tillbaka till livet. 

Läs mer »

Kemikalier som kan ge tandläkare allergi

Tandläkarna utsätts för många kemikalier från tandlagningsmaterial med mera. Därtill kommer händer ofta i kontakt med vatten, vilket också ökar risken för eksem och annan känslighet. Men vilka kemikalier handlar det om och kan de också påverka patienterna?

Läs mer »

Sida 5 av 657 sidor < Första  < 3 4 5 6 7 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2022 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)