Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Detox och antiinflammatorisk mat

Avgiftning är viktigt då många av oss lever i en miljö där vi utsätts för gifter som kan ackumuleras i kroppen. Grönsaksjuicer, grönsakssoppa med mera under en vecka kan ha renande effekt på kroppen. Viktigt är också att avstå från snabba kolhydrater för att inte belasta immunförsvaret. 

Läs mer »

Inflammation i käkbenet

En del personer får kraftig smärta i käken eller ansiktet och ibland kan det kopplas till en rotfylld tand, en tidigare utdragen tand eller liknande. Orsaken till inflammationer i käkbenet är oklar och mer forskning behövs inom området. Vissa kan få problem på grund av bakterier etc. och andra för att de fått proppar i de små blodkärlen inuti käkbenet. Oavsett orsak kan problemen upptäckas om man mikroskoperar ett prov från käkbenet.

Läs mer »

Kroniska sjukdomar kan bero på inflammationer i kroppen

Inflammationer i kroppen är alltid av ondo och de uppstår då immunförsvaret reagerar mot någonting som kroppen uppfattar som främmande. Låggradiga inflammationer märker man inte alltid, men de kan ändå påverka hälsan. Bakterier i tandköttet eller infektioner i rotfyllda tänder kan orsaka låggradiga inflammationer som vi kanske inte ens är medvetna om. 

Läs mer »

Kraftig käksmärta kan vara infektion i käkbenet

Kraftig käksmärta som strålar ut mot örat och ögat diagnostiseras ofta som trigeminusneuralgi. Trots att sjukdomen anses obotlig blir påfallande många friska efter att infektioner i käkbenet avlägsnats via operation. Tyvärr förstår mycket få tandläkare och så gott som inga läkare dessa problem utan anser smärttillstånden obotliga.   

Läs mer »

Nytt intressant Tf-blad

Ett nytt mycket intressant Tf-blad har precis kommit. Det handlar bland annat om vad man ska tänka på vid avgiftning, risker med käkinfektioner och titan. Läs några av Tf-bladets artiklar nedan. För övriga gäller papperstidningen som alla medlemmar ska ha fått i brevlådan. 

Läs mer »

Titanimplantat ger ofta komplikationer

Tandimplantat av titan kan ge problem. Så många som fyra av tio drabbas av komplikationer efter nio år. Detta visar forskning vid Sahlgrenska akademin och Göteborgs universitet som nu lett till en doktorsavhandling. Någon jämförelse mellan titan respektive zirkoniaimplantat har dock inte gjorts.

Läs mer »

Sida 5 av 633 sidor < Första  < 3 4 5 6 7 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (Telefontid under sommaren: vardagar kl 10-12. Fr o m den 10/8: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)