Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Alla tål inte titan

Tandhälsoförbundets medlemmar tål inte alltid titan och vissa tål inga metaller alls. Titanallergier kan ge många olika symtom i takt med att kroppens immunsystem börjar jobba. Den svenska vården känner sällan till att man kan bli allergisk mot titan trots att forskning finns som visar det. 

Läs mer »

Behövs etableringskontroll av tandläkare?

Behövs etableringskontroll för att få ut fler tandläkare utanför storstäderna? Mycket tyder på det då vissa områden har stor tandläkarbrist. Det finns också anledning att funder på hur ofta folk behöver gå till tandläkaren. Behöver man gå varje år, vartannat eller vart tredje år? Skulle högre löner göra att tandläkare etableras i glesare befolkade områden?

Läs mer »

Smärtpatienter dåligt omhändertagna i tandvården

 Patienter med smärtproblematik och käkfunktionsstärningar får inte alltid den tandvård de är i behov av. Det visar en forskningsartikel där tandläkare i Västerbotten intervjuats om hur det är att behandla dessa komplexa patienter. Denna artikel har viss bärighet på tandläkare Irene Brednert Jonsson som bland sina patienter har cirka fem procent patienter med smärtproblematik. 

Läs mer »

Tandläkare riskerar förlora legitimationen

En av få svenska tandläkare som skrapar rent käkben från infektioner riskerar nu att mista sin legitimation. Tandläkaren har hjälpt många patienter som gått runt i åratal med svår värk i käkar och ansikte. Om tandläkaren fälls av HSAN och får sin legitimation återkallad kommer inte heller andra tandläkare att våga diagnostisera och behandla infektioner i käkbenet, trots att det kan orsaka svår smärta. 

Läs mer »

GLAD MIDSOMMAR

Glad midsommar önskar Tandhälsoförbundet. 

Läs mer »

Sammanställning av olika cement

Kronor och broar cementeras fast antingen på den egna tanden eller på ett implantat. Många olika cement finns och för den som har svårt att tåla vissa material är det en djungel. Nu har de norska och danska tandläkartidningarna publicerat en sammanställning av olika sådana. Tyvärr är det bara hållfasthet som diskuteras och inte alls allergier eller överkänslighet. 

Läs mer »

Sida 4 av 633 sidor < Första  < 2 3 4 5 6 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (Telefontid under sommaren: vardagar kl 10-12. Fr o m den 10/8: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)