Nyheter

D-vitamin för att stärka immunförsvaret

I en debattartikel i Expressen uppmanar två forskare svenska regeringen att upplysa om behovet av extra tillskott av D-vitamin. Få får i sig tillräckligt under den mörka årstiden och tillskott behövs. Särskilt utsatta är överviktiga, personer med starkt pigmenterad hy, äldre och de som är inomhus mycket även under sommaren.

Läs mer »

FDA i USA varnar för nitinol

Nitinol är en legering av titan och nickel och är en så kallad minnesmetall som börjat användas alltmer vid operationer och i tandställningar (se mer nedan). Nu har FDA i USA gett rekommendationer till branschen angående tillverkningen och behov av varningar om att dessa produkter innehåller nickel. 

Läs mer »

Systematiskt fusk i Region Stockholm

Fusk bland tandläkare. Är det medvetet fusk eller bara svårigheter att fylla i försäkringskassans koder? Det handlar om en granskning av 3000 tandläkarräkningar i Region Stockholm som avser tandvård som bekostas av regionen. Det är bland annat personer på äldreboenden, dementa och personer med allvarlig psykisk ohälsa som kan få ta del av bidraget.

Läs mer »

Oförklarliga symtom minskade

Amalgamsanering minskade medicinskt oförklarliga symtom hos patienter som själva trodde att amalgam var orsaken. Studien har gjorts i Norge och utvärderades under flera år.  Resultatet visar att patienternas besvär minskade påtagligt ett år efter slutförd amalgamsanering jämfört med gruppen som själva inte kopplade de medicinskt oförklarliga symtomen till amalgam. Biverkningsgruppen i Bergen står bakom forskningen.

Läs mer »

Känsliga tandhalsar? Välj hydroxiapatit

Tidigare har hemsidan tagit upp hydroxiapatit i tandkräm för att behandla ilningar i tänderna, förebygga karies och förbättra självläkningen om man redan fått hål i tänderna. Nu finns detta ämne även i medel mot känsliga tandhalsar hos tandläkaren. Prata med din tandläkare för att säkert få det mest naturenliga materialet.

Läs mer »

Hur man uppfattar dig beror på tänderna

Hur ens leende ser ut och om tänderna är hela och snygga har stor betydelse för hur andra uppfattar dig som person. Att sakna tänder eller ha missfärgade sådana kan därför bli ett allvarligt funktionshinder. Om detta finns nu en forskningsrapport. Temat har också under många år tagits upp av tandläkare Björn Klinge. 

Läs mer »

Sida 1 av 515 sidor  1 2 3 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online
Betala nu så blir du medlem hela 2021 eller ge bort ett medlemskap i julklapp.

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20, sommartid endast kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)