Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

HSAN agerar på felaktig grund

Tandläkaren som hjälpt patienter att tillfriskna från smärta, bihålebesvär och extrem trötthet har av HSAN fått legitimationen återkallad. Hon får inte längre arbeta som tandläkare. Det hon gjort sig "skyldig" till är att diagnostisera käkbenssjukdomar, extrahera rotfyllda infekterade tänder och operera bort degenerat dött käkben (se bild). Patienterna är nöjda och deras hälsa har påtagligt förbättrats. Ändå anses tandläkaren vara en fara för patientsäkerheten. Hur kan det komma sig?

Läs mer »

Korrosion av metaller i munhålan

Vi styrs både av små elektriska strömmar och av biokemiska reaktioner. Nanoströmmarna har stor betydelse för kroppens olika funktioner och de kan störas av elektromagnetiska fält av olika styrka. När man har flera olika metaller i kroppen kan strömmar bildas mellan dem som stör andra funktioner. Det handlar om att metallerna korroderar eller rostar.

Läs mer »

Ultraprocessad mat – risk för tandhälsan?

I Sverige och Storbritannien konsumerar man mest ultraprocessad mat. Detta framgår av en studie som genomförts av belgiska forskare. I denna har man undersökt konsumtionen av ultraprocessad mat i 21 EU-länder plus Storbritannien. Kosten påverkar både vår tandhälsa och kroppen i övrigt, i allra högsta grad.

Läs mer »

Tf träffar Socialdepartementet

En av Tandhälsoförbundets viktigaste frågor just nu är att tandvården ska bli del av sjukvården och dess högkostnadsskydd. Det är hög tid för billigare tandvård och att tänderna betraktas som del av kroppen. I dag träffade Tf Socialdepartementet.

Läs mer »

Är tandvårdsrädsla ärftligt?

Tandvårdsrädsla är ett utbrett problem och åtminstone hälften av befolkningen känner oro bara av tanken på att gå till tandläkaren. En del är extremt rädda, men det är bara 5-10 procent som hör till den kategorin. En del kan behöva sövas för att klara tandvårdsbehandlingen. En del av dem går inte alls till tandläkaren. Nu visar forskning att de extremt tandvårdsrädda kan ha ärvt detta från föräldrarna.

Läs mer »

Ny ordförande i Tandhälsoförbundet

På förbundsstämman i dag har Tandhälsoförbundet (Tf) fått en ny förbundsordförande. Ann-Marie Lidmark har avgått och efterträds av Peter Söderlund. Förbundssekreterare Peter Wolter valdes om liksom förbundskassören Sylvia Ivarsson. Flertalet styrelseledamöter finns kvar och vi kan konstatera att Tf står stark inför nya utmaningar. 

Läs mer »

Sida 117 av 838 sidor < Första  < 115 116 117 118 119 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där).
Medlemsavgiftsavier för 2025 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet.
Förbundets bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Använd gärna QR-koden nedan. Man kan också ge bort ett medlemskap.

Du kan också donera till Tandhälsoförbundets forskningsstiftelse.
Bankgiro: 170-0285 eller Swish 1230285486. Se mer här

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel: 08-428 92 42 
Telefontid: vardagar kl. 10-13
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)