Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Infektioner i käkbenet

Det är alls inte otänkbart att folk med kroniska kroppsliga besvär har infektioner i käkbenet eller så kallade cavitations eller hålrum. Att tandinfektoner hänger samman med symtom i andra kroppsdelar uppmärksammades redan i början av förra seklet. Flera tandläkare har forskat om detta och redan då rensades käkben från infektioner för att folk skulle tillfriskna. Trots det vill svenska käkkirurger sällan se sådana kopplingar.

Läs mer »

Ingen ska behöva låna till tandvården

Hela funktionsrättsrörelsen står nu bakom kravet på att tandvården  ska vara del av sjukvården och ingå i dess högkostnadsskydd. I en artikel på Aftonbladets debattsida klargör ordföranden för Funtionsrätt Sverige att tandvården måste ingå i det allmänna välfärdssystemet. Det ska inte kosta mer att gå till tandläkaren än till doktorn. Debattartikeln har också undertecknats av Tandhälsoförbundets ordförande och andra företrädare för funktionsrättsorganisationerna.

Läs mer »

Munhälsan och bakterier

Finska forskare har funderat länge på hur man ska kunna bli av med de dåliga bakterierna i munhålan som orsakar hål i tänderna och tandlossning. Nu har de hittat på en metod där personen får skölja munnen med ett medel där det finns små partiklar som tas upp av bakterierna. Därefter är det dags att aktivera ljusterapi och de verkar ha lyckatsmed ett sätt att få bort dåliga bakterier och behålla de bra.

Läs mer »

Tänder, hälsa och tandkräm

Tänderna är en del av kroppen och att de är hela och fina är viktigt för hälsan. Kosten är betydelsefull och framför allt mineralerna kalcium, fosfor och magnesium samt de fettlösliga vitaminerna A, D och K2. Även C-vitamin behövs för att hålla tandköttet i bra trim. Men hur är det med tandborstning och tandkräm? Hur viktigt är det och vad ska man tänka på?

Läs mer »

Zeoliter hjälper mot tungmetallavgiftning

Människan utsätts för en stor mängd tungmetaller. Det handlar inte bara kvicksilver från amalgam eller kadmium från cigaretter. Tungmetaller slinker även med när vi andas, dricker eller intar en god middag eller lunch. En del klarar sig bra trots alla gifterna, medan andra behöver hjälp att avgifta kroppen. Det naturliga lermineralet Zeolit kan används för avgiftning.

Läs mer »

Tre års lidande på grund av allergi

Omedelbart efter tandläkarbesöket svullnade det upp mot höger öga och även skinkorna blev tjocka och hårda. Därefter kom en besvärande klåda, luftvägarna svullnade, andningen försvårades, hjärtat påverkades liksom allmäntillståndet. När tanden togs bort försvann alla besvär. Men samma sorts fyllning sattes in igen och alla besvär kom tillbaka. Trots tydliga tecken på allergi trodde aldrig tandläkare respektive läkare på patienten.

Läs mer »

Sida 7 av 641 sidor < Första  < 5 6 7 8 9 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)