Nyheter

KVICKSILVER- ett brådskande ärende!

Kvicksilver- ett brådskande ärende! December 13, 2010 Hälso direktör Björn-Inge Larsen har bråttom i kvicksilverfrågan och har anställt Karianne Hammerstrøm från Kunskapscenter som projektledare.
I Norge arbetar facken aktivt för att hjälpa tandsköterskorna med sina kvicksilverskador.

Läs mer »

FDA reviderar sin syn på amalgam

Nu börjar U.S Food & Drug Administration (FDA) den amerikanska motsvarigheten till Socialstyrelsen i Sverige att bli allt mer pressat, av olika grupper som Consumers For Dental Choice (CDC) och IAOMT med flera, för sin ståndpunkt att amalgam är säkert och att det inte utgör någon hälsorisk.
FDA ska nu gå igenom de olika studier som finns och återkomma med ett besked om sin ställning i frågan om amalgamet.

Läs mer »

Amerikanskt TV program om amalgam

Använd länkarna nedan för att se inslagen som sänts om amalgam och kvicksilver

Läs mer »

Ingen nytta med influensa vaccinationer!

En uppseendeväckande studie som publicerats i the Cochrane Library fann inga bevis för någon nytta med influensa vaccinationer och noterade att den stora majoriteten av tester av vaccinerna var fel. Författarna påpekar att de enda studier
som visade någon nytta med vaccinerna var betalda av läkemedelsindustrin Dom påpekade även att de industribetalda studierna, var mer frekvent publicerade i de mest prestigefulla medicinska tidskrifterna. De fann flera fall av svår skada orsakad av vacciner…

Läs mer »

FDA tittar på amalgam!

Läs mer »

Fel i WHO:s rapport om kvicksilver!

Återigen försöker olika egenintressen att påverka avvecklingen av kvicksilver/amalgam inom tandvården. WHO är återigen utsatt för påtryckningar och påverkan som leder till att de beskriver saken på fel sätt i sin senaste rapport. EU:s Miljö Departement (The European Environmental Bureau) och Kvicksilver Policy Projektet (MPP) har påpekat detta för WHO och bett WHO att ändra i sin rapport som inte överensstämmer med det som skrevs ner under förhandlingarna i Schweiz nov 2009.

Läs mer »

Sida 566 av 585 sidor < Första  < 564 565 566 567 568 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2022 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: Under sommaren: vardagar kl 10-12. Fr o m den 10/8: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)