Nyheter

Ny konvention om kvicksilver förhandlas i Sverige 2010

Förhandlingarna om en global kvicksilverkonvention kommer att starta i Stockholm i juni 2010. Det står klart sedan världens länder nu enats om en tidtabell för förhandlingarna. Konventionen ska omfatta all slags användning och utsläpp av kvicksilver.

Läs mer »

Föreläsning i Jönköping!

Tandvårdsskadeförbundet i Jönköping
inbjuder tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan,
Astma-Allergiföreningen och Elkänsligas Förening
till föreläsning!

Läs mer »

Fel att Folsyra ger cancer!

Från viitaminer.nu
info@vitaminer.nu wrote:
Media har återigen frossat i påstådda faror med kosttillskott. Vid varje sådant tillfälle har man konstaterat att farorna var till för att skapa rubriker och sälja lösnummer.
Nu påstår man bl.a. att folsyra skulle ligga bakom bröstcancer. Media presenterade detta som ett faktum mer eller mindre. Det är långtifrån ett faktum – även enligt forskarna själva. Det är en misstanke som man vill forska vidare i. Att man ens går ut med detta innan dessa studie

Läs mer »

Nyckelharpa på heltid för doktorn

Luleåläkaren Birger Grahn, 64, har sålt praktik och hus på Östermalm. Nu njuter han sitt otium i Stenudden och får bland annat mer tid i snickarboden. – Livet har varit så att man inte odlat sina hobbier, nu har jag den tiden, säger Birger Grahn.

Läs mer »

Frisk utan amalgam !

En liten och lättläst bok om hur man blir friskare utan amalgam ! Amalgam innehåller 50% kvicksilver.
Boken är skriven av Tandläkare Christer Malmström och Zoofysiolog Ann-Marie Lidmark som båda var med i arbetet med den statliga utredningen Dentala material och hälsa SOU 2003:53
Pris inkl frakt 125 kr.

Läs mer »

Dentala material och ohälsa del 2

En bra och intressant bok om
Odontologisk behandling av patienter drabbade av biverkningar från dentala material. I boken ges en tydlig vägledning för den som vill förbättra sin egen eller patienters hälsa genom att ta bort giftiga dentala material som amalgam vilket består av 50% kvicksilver.
Pris inkl. frakt 530 kr inkl.moms

Läs mer »

Sida 554 av 563 sidor < Första  < 552 553 554 555 556 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)