Nyheter

Amalgamproblem hindrade OS-medalj 1980

Sprintern Christer Garpenborg gick i bräschen för oral galvanism och kvicksilverförgiftning. Det skriver DN (2012-05-09) på sin familjesida där de gratulerar Christer på 60-årsdagen.

Läs mer »

Tandimplantat och infektioner - utredningsmedel till Sahlgrenska

Ny utredning ska göras av Sahlgrenska Sjukhuset om tandimplantat och infektioner beställd av Socialdepartementet och Försäkringskassan.

Läs mer »

Kalmar läns landsting lovar men gör ingenting

Förnyad kontakt med Kalmar läns landsting visar att tidigare beslutade riktlinjer för behandling av tandvårdsskadade ej förnyats trots löfte av tjänstemännen redan i februari i år.

Läs mer »

Försökte sälja flytande kvicksilver

Böter eller fängelse riskeras för försökt att sälja fem kilo flytande kvicksilver i Norge. Säljaren har fått allvarlig kritik från myndigheterna och media eftersom kvicksilver är ett mycket farligt gift och i fel händer kan orsaka förgiftning och död.

Läs mer »

Svar från socialminister Göran Hägglund

Socialminister Göran Hägglund har besvarat brev från Tandvårdsskadeförbundet och tackar för synpunkter, men ger inga löften om förändringar.

Läs mer »

Arbetsskada erkänd för norsk tandsköterska

Norsk tandsköterska får kvicksilverrelaterade problem klassade som arbetsskada av den norska försäkringskassan. Ett genombrott som kan få betydelse för svenska tandsköterskor

Läs mer »

Sida 552 av 602 sidor < Första  < 550 551 552 553 554 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera.

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2022 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)