Tandvårdsskadeförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Livet förstört av kvicksilver

Redan som fyraåring fick Bo Gustafson Modin symtom på kvicksilverförgiftning. Plötsligt efter vaccination blev han enormt ljuskänslig och kunde knappt vara i ett normalt rum. Han kliade sig ständigt i ögonen, blev undersökt av många doktorer, men ingen kunde hitta något fel. Sedan dess har livet varit kantat av ljuskänslighet, ständig utmattning och kroniska smärtor. 

Läs mer »

Tandvårdens metaller ökar risken för autoimmuna sjukdomar

Autoimmuna sjukdomar ökar och precis som mycket annat finns både ärftliga faktorer och miljöfaktorer med I riskbilden. Tydliga indikationer finns att metaller har betydelse för uppkomst av autoimmuna sjukdomar liksom infektioner, mögeltoxiner, gifter i jordbruket med mera. Tandvården använder sig av alltfler metaller och risk finns att dessa skapar ökade risker för autoimmuna reaktioner.

Läs mer »

Påtryckningar stoppar information om vacciner

Vacciner orsakar biverkningar och det är inte konstigt eftersom man aktivt påverkar immunförsvaret. I dag sker ingen diskussion alls om risker för känsliga individer och hur dessa ska kunna identifieras. Istället har kommersiella intressen lagt locket på. Det har gått så långt att sociala medier stoppar vaccinkritiska inlägg och företag säljer inte längre böcker som är kritiska till vacciner.  Vad är det för ett samhälle vi hamnat i?

Läs mer »

Pröva växtbaserad kost vid tandköttsproblem

En nyligen gjord studie visar att växtbaserad föda rik på omega-3 fettsyror och D-vitamin kan minska tandköttsinflammationer. Studiens tandläkare föreslår nu att kostrekommendationer bör ges samtidigt med periodontal terapi.  Därmed kan kroppen läka ut en del av inflammationen. 

Läs mer »

Laga tänderna med kosten

Det går att laga tänderna med kosten De är i allra högsta grad beroende av ständig näringstillförsel. Fettlösliga vitaminer, C-vitamin och mineraler är livsviktigt för tändernas remineralisering och för att kariesangrepp i tänderna ska kunna självläka. Detta har varit känt sedan början av 1900-talet och mer modern foskning har bekräftat resultaten. Det gäller alltså att lägga om kosten och att tillföra vitaminer och mineraler vid behov. Närmare fem veckor tar det innan saliven blir så näringsrik att kariesangreppen stannar av och självläkningen påbörjas. 

Läs mer »

Fråga doktorn tar upp tandhälsa

TV-programmet fråga doktorn tog upp tandhälsan och detta med att tänderna faktiskt är en del av kroppen. Ett bra initiativ och förbundet uppmanade en del medlemmar att maila in frågor som berör dem. Programmet var intresseväckande, men tyvärr togs inga av de svåra frågorna om amalgam, metallalleriger, problem med titan och guld eller risker med rotfyllningar upp. De av förbundets medlemmar som skickat in sina frågor blev förstås besvikna. 

Läs mer »

Sida 4 av 533 sidor < Första  < 2 3 4 5 6 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf.
Anmäl dig online
 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för bra och giftfri tandvård. Du har alltid nytta av Tf och behövs som medlem.

DRIFTSSTÖRNINGAR PÅ HEMSIDAN HAR GJORT DEN TRÖG. VI BER OM URSÄKT FÖR DET OCH HOPPAS PROBLEMEN NU ÄR LÖSTA.

Förutom hemsidan se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 
- Vetenskaplig avgiftningskonferens i Berlin 

Pressmeddelanden

Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf informerar om biverkningar av tandvårds-material, risker med rotfyllningar och kopplingar till kroniska sjukdomar. Tf ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt. Den största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Korrekt information om risker för biverkningar av material inom tandvården.
  • Mindre riskfyllda tandvårdsmaterial och tekniker.
  • Helt metallfria tandvårdsmaterial.
  • Att alla tandvårdsskadade ska ha rätt till samma vård som gäller för andra sjukdomar.
  • Att alla ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885. 

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för uppgifter om den avlidna inklusive adress. Skickas senast dagen efter beställning. 

Kontakta oss
Tandvårdsskadeförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu