Tandvårdsskadeförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Metallsanering läker ut psoriasis

Symtom på psoriasis kan försvinna eller minska om metaller tas bort. Särskilt har forskningen koncentrerats på borttagning av metaller i tänderna, men nu för tiden finns metaller även på andra ställen i kroppen. Gert Brodén har för Tf-bladets räkning skrivit en sammanfattande artikel om detta med ett stort antal forskningsreferenser. För den som har psoriasis är det helt klart värt att pröva metallsanering, men det finns förstås även annat som påverkar denna kroniska sjukdom. 

Läs mer »

Amerikansk myndighet erkänner risker med amalgam

Mycket pågår ute i världen när det gäller amalgam i tandvården.  Den amerikanska myndigheten FDA har skrivit rapporter dels om ortopediska och gynekologiska implantat av metall och dels om amalgam och dess risker för hälsan. Det här är ett trendbrott eftersom man tidigare förnekat alla risker. Nu till och med efterlyser FDA experter som kan bidra till att hitta känsliga individer och ett möte om risker med metaller kommer att hållas i november. UNEP som är FN:s miljöorgan diskuterar också amalgamfrågan. Det kan alltså hända mycket den närmaste tiden. 

Läs mer »

Läkemedel som förstör käkbenet

Tandläkare har alltför dålig kunskap om läkemedel som utgör risk för nedbrytning av käkbenet (osteonekros). Framför allt handlar det om bisfosfonater och denusonab som är läkemedel mot benskörhet, men som kan ha precis motsatt effekt på käken. Patienter som tar dessa mediciner kan få allvarliga problem vid t. ex. utdragning av tänder. 

Läs mer »

Oxidativ stress bakom parodontit?

Oxidativ stress är en viktig orsak till parodontit/tandlossning enligt tandläkare Lenka Banasova från Slovakien. Hon menar att livsstilsfaktorer är avgörande och om förändringar i livsstilen genomförs minskar risken för allvarlig tandlossning.

Läs mer »

Avgiftning med Great Plain Laboratory

Great Plane Laboratory tar många intressanta prover. I undervisningssyfte arrangerar de många olika webbinarier som alla är välkomna att delta i. Webbinarierna läggs sedan ut på deras hemsida tillgänliga för alla intresserade. I juni strax efter avgiftningskonferensen i Berlin gavs ett webbinarium om avgiftning där Tracy Tranchitella går igenom olika avgiftningsvägar och hur man själv kan jobba med avgiftning.

Läs mer »

Tf-bladet nr 3 2019

Höstens Tf-blad nr 3 har nu kommit ut till medlemmarna. Det är intressant och innehållsrikt som vanligt. I detta nummer finns redovisning av Berlinkonferensen, två bokrecensioner och om hur metallsanering kan påverka psoriasis. Gamla nummer läggs successivt ut på hemsidan och för närvarande finns 2014 och 2015 års Tf-blad för läsning på datorn. 

Läs mer »

Sida 4 av 555 sidor < Första  < 2 3 4 5 6 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf.
Anmäl dig online

Till Heavy Metal Detox Summit Samtliga föredrag från avgiftningskonferensen i Berlin 2019 finns här.
 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för bra och giftfri tandvård. Du har alltid nytta av Tf och behövs som medlem.


Förutom denna hemsida se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 
- Vetenskaplig avgiftningskonferens i Berlin (egen hemsida)

Pressmeddelanden

Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf informerar om biverkningar av tandvårds-material, risker med rotfyllningar och kopplingar till kroniska sjukdomar. Tf ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt. Den största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Korrekt information om risker för biverkningar av material inom tandvården.
  • Mindre riskfyllda tandvårdsmaterial och tekniker.
  • Helt metallfria tandvårdsmaterial.
  • Att alla tandvårdsskadade ska ha rätt till samma vård som gäller för andra sjukdomar.
  • Att alla ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885. 

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för uppgifter om den avlidna inklusive adress. Skickas senast dagen efter beställning. 

Kontakta oss
Tandvårdsskadeförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu