Tandvårdsskadeförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Kollagen påverkar tandhälsan

Kollagen består av flera olika proteiner och är viktiga byggstenar i muskler och leder, men har också viktiga funktioner vid uppbyggnad av tänder och behövs kontinuerligt för att man ska behålla en god tandhälsa. När man blir äldre minskar förmågan att ta upp kollagen, vilket leder till brister som påverkar muskler, hud, tänder med mera. 

Läs mer »

Lagändring på gång om coronastöd i tandvården

Tandläkarförbundet har precis som Tandvårdsskadeförbundet drivit frågan om att alla som tvingats avbryta behandlingar till följd av pandemin ändå ska ha rätt till högkostnadsskyddet. Nu föreslår regeringen en lagändring för att förlängning av högkostnadsskyddet ska kunna bli verklighet. Det måste först röstas igenom i riksdagen. 

Läs mer »

Olivolja minskar effekten av kvicksilver

Att olivolja har många positiva effekter är inte nytt, men att den kan avgifta från kvicksilver och minska de negativa effekterna av kvicksilver har inte varit känt så länge. Nu finns vetenskapliga studier som redovisar varför och på vilket sätt olivolja agerar i kroppen. Ett särskilt ämne i olivolja och som också finns i olivblad har visat sig påverka kroppens avgiftning positivt och dessutom hindra att vissa enzymer minskar. 

Läs mer »

Hur vetenskapligt är Livsmedelsverkets agerande?

Mycket forskning finns om att ett starkt immunförsvar minskar risken för sjukdom. I dag finns forskning som visar att symtomen på Covid-19 blir mindre allvarliga om kroppen har en god näringsstatus och det gäller framför allt D-vitamin och C-vitamin. C-vitamin stoppar pågående cytokinstormar. Ändå går Livsmedelsverket nu ut för att stoppa försäljning av tillskott som kan minska riskerna med Covid-19. 

Läs mer »

Äldre utan tandvård

I en debattartikel i Tandläkartidningen tar sju tandläkare upp riskerna med att äldre människor just nu inte har tillgång till tandvård. Personer 70 + har behov av regelbunden tandvård och isoleringen i dagens corona Sverige gör att många äldre avstår från tandvård med de risker detta innebär. Detta är också något som Tandvårdsskadeförbundet tidigt den pågående krisen uppmärksammade.

Läs mer »

Influensavaccin dålig effekt på personer över 65 år

Nu har en studie från England och Wales bekräftat det tidigare studier visat att äldre personer inte får särskilt stor effekt av influensavacciner. Det behövs alltså andra åtgärder för att minska riskerna för personer över 65 år.

Läs mer »

Sida 4 av 586 sidor < Första  < 2 3 4 5 6 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf (nytt namn Tandhälsoförbundet).
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för bra och giftfri tandvård. Du har alltid nytta av Tf och behövs som medlem. 

Förutom denna hemsida se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 
- Amalgam och avgiftning, föredrag psykiater Blomberg (Youtubefilm)

Pressmeddelanden
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf informerar om biverkningar av tandvårds-material, risker med rotfyllningar och kopplingar till kroniska sjukdomar och funktionshinder. Tf ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt. Den största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Korrekt information om risker för biverkningar av material inom tandvården.
  • Mindre riskfyllda tandvårdsmaterial och tekniker.
  • Helt metallfria tandvårdsmaterial.
  • Att alla som blivit sjuka eller funktionshindrade av tandvården ska ha rätt till samma vård och rehabilitering som andra.
  • Att alla ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222.

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för uppgifter om den avlidna inklusive adress. Skickas senast dagen efter beställning. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu