Nyheter

CO2 bara en liten del av problemet

Vi måste minska CO2 utsläppen sägs det, men ingen av de som pratar om de gröna gaserna pratar om de 50 ton kvicksilver som kolförbränningen, enbart i USA släpper ut varje år?
Samtidigt förstår alltfler att CO2 inte är det enda problemet.Största faran med koleldade kraftverk är inte CO2 utan kvicksilver, men det verkar inte bekymra miljörörelsen nämnvärt, som mest sporadiskt intresserar sig för Hg vare sig om det kommer från kolkraft eller från tandläkaren. Förresten, utan CO2 så dör vi väl?

Läs mer »

Strålningen ger oss hjärnskador

Många oroar sig idag för hur elektromagnetisk strålning från mobiltelefoner, mobilmaster och trådlösa nätverk påverkar vår hälsa. Men Strålsäkerhetsmyndighetens (SSMs) vetenskapliga råd slår nu i sin årliga rapport fast att det saknas bevis för att strålningen skulle vara farlig för hälsan.

Läs mer »

Norsk TV om kvicksilverskadade tandsköterskor!

Alltfler gånger så publiceras de fakta som finns för utvecklingen i Norge på NRK och nu senast på NRK text TV.
När ska SKTF hjälpa de svenska tandsköterskorna så som det norska facket hjälpt sina medlemmar?
Ska de svenska tandsköterskorna som skadats av kvicksilvret i amalgamet genom sitt arbete, få samma rätt till ersättning och upprättelse för alla år av misstro och förnekande av deras kvicksilverskador som sina norska kollegor? Finns den svenska rättvisan för arbetsskadade tandsköterskor?

Läs mer »

Amalgam är inte säkert

Engelsk artikel. En vetenskapligt granskad artikel, som klart och tydligt visar att amalgam inte på något sätt är säkert och ger skador på exempelvis nervsystemet och dess utveckling
“kvicksilver exponering ändrar antalet celler och celldelningen, dess inverkan ger negativa bieffekter på utvecklingen neuroner” Bifogad PDF med original artikel nedan

Läs mer »

Underlig inställning till kvicksilver i Danmark?

Helt otroligt inställning hos danska HK som förnekar att kvicksilver i amalgam är skadligt för tandsköterskorna i Danmark?
Sagen om tandklinikassistenters eksponering af kviksølv ? og deres efterfølgende sygdom ? har taget en ny drejning i Norge. Det sker efter, at Kunnskapssenteret har lavet en rapport for det norske arbejdstilsyn (NAV), som konkluderer at tandklinikassistenternes sygdom skyldes kviksølv.

Läs mer »

Vaccination ökar risk för sömnsjuka

Vaccination ger sömnsjuka (narkolepsi)
Läs artikeln från TT/ELA nedan som bifogad fil.

Läs mer »

Sida 570 av 595 sidor < Första  < 568 569 570 571 572 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera.

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2022 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: Under sommaren: vardagar kl 10-12. Fr o m den 15/8: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)