Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.
TF Tandvårdsskadeförbundet 20 år!
Tf har i år varit verksamt som ideell medlemsförening i 20 år. Det har varit år av hopp och förtvivlan motgångar och framgångar. Många gånger har vi trott att de senaste vetenskapliga resultaten skulle ge det genombrott i amalgamfrågan som vi alla så länge väntat på.
Alzheimer?s Demens
Demenssjukdomar ökar kraftigt med åldern och i högre ålder finns en rad orsaker, bl. a. cirkulationsstörningar. Hos mycket gamla kan cirka hälften ha demens. Om de som blir dementa har speciella förändringar i hjärnan eller är under 65 år brukar man emellertid klassificera det som Alzheimer?s sjukdom.
Löser Ferrocyanid i salt upp tandlagningsmaterial?
Det är vad jag tror efter tio års studier. 1986 sanerade jag bort all ferrocyanid ur min mat. Då blev jag frisk. Sanering av amalgamet gjorde mig inte frisk. Så fort jag av misstag får in ett ferro-cyanidblandat salt i min kost, så kommer sjukdomskänslan tillbaka.
Varför blir inte alla sjuka av amalgam?
Lita Tibbling har länge arbetat med kvicksilverskadade människor. Hon är överläkare och biträdande professor vid Universitetssjukhuset i Linköping. Den 12 april delade hon med sig av sina erfarenheter till flera hundra personer i Stockholm.
Morgonstund har guld i mund?
För en kemist har guld och kvicksilver en alldeles speciell relation. Varje kemist vet att han ska ta av sig eventuella guldringar om man ska hantera kvicksilver, annars riskerar man att förstöra ringarna. Likaså är det väl känt att guldletare i Amazonas håller på att förstöra miljön, sin egen och indianernas hälsa, genom att lösa ut guld från guldsand med kvicksilver och sedan elda under extraktet för att ånga bort kvicksilvret. Samma metod har använts sedan antiken för guldextraktion och förgyllning.
Parkinsons sjukdom
Den neurologiska sjukdomen Parkinson beskrevs av läkaren med samma namn 1817. Sjukdomen gick då under namnet “the shaking palsy” eller “paralysis agitans”. Först senare fick den namnet Parkinsons sjukdom. Sjukdomen fanns knappt eller var mycket ovanlig före 1817.