Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Katastrof!

När detta skrivs har världen upplevt flodvågskatastrofen i Sydostasien med cirka 300 000 offer varav kanske 1000 svenskar är omkomna eller saknade. Vi hann inte riktigt förstå omfattningen av denna naturkatastrof, när Sydsverige drabbades av den värsta stormen i mannaminne.

Läs mer »

Äntligen förbud mot amalgam

Äntligen förbud mot amalgam, säger Margareta Molius angående Kemikalieinspektionens förslag att förbjuda kvicksilver i varor. Ett sådant förbud har regeringen lovat under flera år. Dock är vi bekymrade över att undantag ges till sjukhustandvården där amalgam främst används på funktionshindrade personer med allvarliga psykiska eller fysiska handikapp.

Läs mer »

TF-bladet nr 4 2004

Läs mer »

När ska vi lära oss att ifrågasätta?

Den senaste medicinskandalen handlar om hur många kvinnor fått bröstcancer på grund av den frikostiga förskrivningen av östrogenpreparat.

Läs mer »

TF-bladet nr 3 2004

Läs mer »

Oral galvanism och amalgamfrågan i backspegeln

De hedervärda entusiasterna. Det var år 1978, som några entusiaster, med Sixten och Anna-Lisa Särnholm i spetsen, startade det som blev Tandvårdsskadeförbundet. Då kunde väl ingen av dem ana, att kampen om amalgamet inte skulle vara över år 2004!

Läs mer »

Sida 652 av 673 sidor < Första  < 650 651 652 653 654 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2022 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: Under sommaren: vardagar kl 10-12. Fr o m den 10/8: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)