Inflammation inuti käkbenet är relativt okänt hos läkare och tandläkare och därför kan folk gå omkring med sådana inflammationer under lång tid och kanske hela livet. Risken är stor för kroniska sjukdomar. Den tyske tandläkaren Lechner har på sin hemsida många fallrapporter och han har också fotograferat inflammerad vävnad från käkbenet. Dessa återfinns i en ny intressant bok.

Mycket information finns på Johann Lechners hemsida. Språket är tyska, men genom att använda Googles översättningsfunktion kan man få informationen översatt till svenska. Där beskrivs vad som menas med holistisk tandvård och hur tänderna hänger ihop med övriga kroppen. Han har två kliniskt aktiva tandläkare som arbetar enligt hans intentioner. 

till hemsidan för att läsa mer. Genom att skrolla ner kommer man till flera olika videos där patienterna själva berättar om sin sjukdom och hur de tillfrisknat efter att inflammerat käkben tagits bort. Se också Johann Lechners föredrag som han höll i Stockholm hösten 2022. Svensk undertext finns.

En ny bok finns om käkbensinflammationer skriven på engelska. Den kan beställas här och redovisar foton på käkar och käkben hos personer som haft olika systemiska besvär som trigeminusneuralgi, reumatism, kronisk trötthet, cancer med mera. Patienterna blev friska efter borttagning av inflammerat käkben. 

Information på svenska finns om inflammationer i käkbenet, rotfyllningar med mera på Tf:s hemsida www.rotfyllningar.info 

För närvarande finns tyvärr inga svenska tandläkare som diagnostiserar käkbensinflammationer och än mindre sådana som är beredda att operera bort dem. Anledningen är Socialstyrelsens riktlinjer och att HSAN på IVO:s uppmaning deslegitimerat en av Sveriges duktigaste tandläkare gällande just inflammationer i käkbenet. Ytterligare en tandläkare har funnits i Sverige som på ett säkert sätt kunnat operera bort inflammationer i käken, men på grund av bland annat den svenska miljön väljer han nu att flytta till Österrike.

Vill man ha hjälp med diagnostik och operation får man tills vidare vända sig till tandläkare utomlands. 


 

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsstiftelsen.
Förbundets bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Man kan även ge bort ett medlemskap.
Forskningsstiftelsens bankgiro: 170-0285

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontider under sommaren: måndagar, onsdagar och fredagar kl. 11-12)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)