C-vitamin är viktigt för många av kroppens funktioner, bland annat för att behålla spänningarna i cellväggarna och för att immunförsvaret ska kunna arbeta  korrekt och även för tillverkning av energi till cellerna. På patienter som är allvarligt sjuka i Covid-19 har C-vitaminbrist konstaterats. Trots det försöker myndigheterna stoppa information om C-vitamin, D-vitamin, selen med mera som kan minska riskerna och hindra allvarliga symtom av Covid-19. Detta är allvarligt för våra medlemmar som ofta tillhör riskgrupperna. 

Tandhälsoförbundet (Tf) har i Tf-bladet sammanfattat den forskning som finns angående förbättring eller minskning av symtomen vid virussjukdomar. Tf:s medlemmar har ofta försämrat immunförsvar och är beroende av att ta tillskott av C-vitamin, B-vitaminer, D-vitamin, A-vitamin, selen, magnesium och zink för att stärka immunförsvaret. Att fortsätta ta dessa kosttillskott rekommenderas då forskning om Covid-19 visar att ett bra immunförsvar är  vinnare i kampen mot sjukdomen. 

Trots den stora mängden forskning försöker Livsmedelsverket stoppa all nätinformation om att C-vitamin kan minska risken för och mildra symtomen av Covid-19. Även facebook, google och twitter gör vad de kan för att stoppa information om behovet av vitaminer och mineraler för att minska riskerna med olika former av virussjukdomar där ju inget egentligt botemedel finns. 

IVO och HSAN försöker nu delegitimera läkare som rekommenderar C-vitamin för att minska risken för allvarlig sjukdom vid Covid-19. För närvarande gäller det Annika Dahlqvist som i sin blogg tagit upp behovet av C-vitamin och Mikael Nordfors som i interjvuer berättat om C-vitaminets positiva effekter vid Covid-19.

Några andra läkare har stuckit ut hakan, bland andra Uffe Ravnskov och Bo Johnsson plus medförfattare som publicerat artiklar i Läkartidningen om C-vitaminets betydelse vid Covid-19. De har hittills klarat sig undan IVO:s vakande öga. IVO och HSAN kanske menar att hotet mot de första två läkarna om delegitimering är tillräckligt för att skrämma andra läkare till tystnad. 

Annika Dahlqvist är sedan flera år pensionär och lämnar nu frivilligt tillbaka sin legitimation för att slippa en långdragen juridisk process. Michael Nordfors har anlitat en advokat för att föra hans talan och räknar således med en juridisk process. 

Frågan är vad som driver svenska myndigheter till så kraftiga inskränkningar i yttrandefriheten som det här är frågan om? De har gott sällskap av facebook och google som stoppat flera inlägg, videor med mera om lyckade försök att använda C-vitamin på allvarligt sjuka Covid-19-patienter. 

Svenska myndigheter borde istället välkomna alla behandlingar som kan hindra dödsfall av Covid-19 liksom metoder att förebygga sjukdomen. Tf uppmanar nu sina medlemmar att fortsätta med rekommenderad vitamin och mineralbehandling och att öka C-vitamindosen vid allvarlig sjukdom då kroppen konsumerar stora mängder.

Om någon är orolig för njurskador Doktor Thomas Levy säger i intervjun (se länk nedan) att det inte finns några som helst risker med höga C-vitaminhalter. Han anser till och med att C-vitamin förebygger njurstenar. 
Se mer om C-vitamin på hemsidan.

Till  intervju med  Thomas Levy
Till föredrag av Susan Hamphries angående  vacciner, C-vitamin och eventuella risker

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)