Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Förbjud barn att ha mobiler

Mikrovågor farligare för barn än för vuxna
Barn ska förbjudas ha mobiltelefon och ett totalstopp för mobiltelefoner på offentlig plats borde införas, säger 60 tyska läkare. I Sverige får de stöd:

- Mikrovågors effekt är mer omfattande på barn och ungdomar än på vuxna, säger Olle Johansson som är docent i neurobiologi på Karolinska institutet.

Läs mer »

Ny kommentar om N2 i Läkartidningen

I mitt tidigare inlägg luftade jag min misstanke om att kurser i N2-teknik förekommit senare än 2006.

Denna misstanke har nu förvandlats till visshet. Nästa kurs planeras i Stockholm om några veckor, den 5:e februari.

Läs mer »

N2 Kurs den 5 feb utannonseras på Tandläkartidningens hemsida!

Trots förbud att använda N2 sen 1973 så finns det kurser att gå om N2???

Läs mer »

N2 används fortfarande i Sverige, trots förbud sedan 1973?

Hur tandläkarna som listat sig på rotfyllning.nu kan få fortsätta att använda N2 måste nog ses som ett gravt misslyckande av Socialstyrelsen, vilka väl är satta att övervaka tandvård och sjukvård?

Läs mer »

Cell Phone Use May Fight Alzheimer's, Mouse Study Says

Läs mer »

Hur kan biverkningar av dentala material följas upp?

I rapporten presenteras ett förslag om hur biverkningar av dentala material kan följas upp. Socialstyrelsen föreslår att data hämtas från befintlig anmälningsskyldighet om negativa händelser på det medicintekniska området och att data om biverkningar sedan registreras i Socialstyrelsens tandhälsoregister.

Läs mer »

Sida 677 av 724 sidor < Första  < 675 676 677 678 679 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn . Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obunden. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obunden och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: Vardagar kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)