Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Negativa hälsoeffekter av mikrovågsstrålning!

Ny studie som visar sambanden mellan mikrovågsstrålning och dess påverkan på hormonbalansen hos människor som utsätts för mikrovågsstrålning!

Läs mer »

Var så god nästa!

Tandvårdsskadeförbundets ordförande Margaretha Molius har skrivit en bok där hon delar med sig av sina erfarenheter som tandsköterska i den svenska tandvården under 1950 och 1960- talet.
Det är en spännande och dråplig läsning om hur man på alla sätt i svensk tandvård försökt att undvika att erkänna amalgamets giftiga innehåll av kvicksilver, ifrån det att Margaretha började som elev tills dags dato!
Få personer i Sverige, vet så mycket om amalgamets nutida histora som Margaretha Molius

Läs mer »

SKÖLDKÖRTELPROBLEM!

Mats Hanson, PhD beskriver här nedan problemen och sambanden och hur saker och ting hänger ihop.

Läs mer »

Norska kvicksilverskadade tandsköterskor får hjälp!

Tannlegeassistenter som mener å ha fått symptomer på kvikksølvforgiftning, kan likevel sette fram krav om å få plagene godkjent som yrkessykdom.
Norska Brennpunkt viker inte ner sig utan rapportera vidare! Men har Uppdrag Gransknings koll på de svenska tandsköterskornas situation?
Har Tandläkarförbundet, FDI och proamalgamisterna hållhake på Sveriges Television och svenska media, in alles oder was? Hur svårt kan det vara för Janne Josefsson och Company att ringa Brennpunkt och be om en update?

Läs mer »

EPA:s nya Hg-förbud ett beslut för livet!

Kristen miljögrupp i USA säger att EPA:s nya regler om kvicksilver förorening i naturen är ett beslut för livet!

Läs mer »

Koppling mellan Alzheimers och amalgam?

Mercury.info har just publicerat en mycket bra genomgång av kopplingen mellan amalgam och Alzheimers. Det sker under rubriken “Wall of Shame” och i form av ett skarpt bemötande av den amerikanska organisationen Alzheimer’s Association som betecknar kopplingen som en myt med hänvisning till föråldrade undersökningar.

Läs mer »

Sida 672 av 790 sidor < Första  < 670 671 672 673 674 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsstiftelsen.
Förbundets bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Man kan även ge bort ett medlemskap.
Forskningsstiftelsens bankgiro: 170-0285

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontider under sommaren: måndagar, onsdagar och fredagar kl. 11-12)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)