Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Frisk utan amalgam !

En liten och lättläst bok om hur man blir friskare utan amalgam ! Amalgam innehåller 50% kvicksilver.
Boken är skriven av Tandläkare Christer Malmström och Zoofysiolog Ann-Marie Lidmark som båda var med i arbetet med den statliga utredningen Dentala material och hälsa SOU 2003:53
Pris inkl frakt 125 kr.

Läs mer »

Dentala material och ohälsa del 2

En bra och intressant bok om
Odontologisk behandling av patienter drabbade av biverkningar från dentala material. I boken ges en tydlig vägledning för den som vill förbättra sin egen eller patienters hälsa genom att ta bort giftiga dentala material som amalgam vilket består av 50% kvicksilver.
Pris inkl. frakt 530 kr inkl.moms

Läs mer »

Dentala material och ohälsa del 1

En mycket läsvärd och bra bok om dentala material och dess påverkan på ohälsan hos de som har amalgam,består av cirka 50% kvicksilver.
Biomedicinsk bakgrund till diagnos och behandling för patienter drabbade av biverkningar från dentala material. Laboratoriemetoder för diagnosstöd och utvärdering.
Stiftelsen för metallbiologiskt centrum
författare: Ulf Lindh, Anders Lindvall, Mikale Godfrey, Boyd Haley, Mats Hanson, Jan Marcusson, Bo Nilsson, Anne O. Summers, Amer Yaqob.
Pris 530 kr inkl.frakt.

Läs mer »

Gaslager gør Limfjords-muslinger til kviksølv-bomber

Gaslager gør Limfjords-muslinger til kviksølv-bomber
Kviksølv og andre tungmetaller bliver ophobet i Limfjordens muslinger, når det statslige Energinet.dk udvider sit naturgaslager. Der er kun begrænsede krav om at måle indholdet af tungmetaller i muslingerne, inden de havner på danskerne spiseborde. Energinet.dk’s skematiske tegning af kavernerne i salthorsten, hvor gassen skal lagres.
Op til to kilo kviksølv og 256 kilo bly kan ende i den lille, naturbeskyttede Lovns Bredning.

Läs mer »

Biverkningar måste rapporteras

Skyldigheten att anmäla biverkningar av dentala material måste göras tydligare, föreslår Socialstyrelsen i en rapport.

Rapporten heter “Hur kan biverkningar av dentala material följas upp?” Den lämnades till regeringen vid årsskiftet.

Tandvården är skyldig att rapportera allvarliga biverkningar av dentala material enligt Socialstyrelsens föreskrifter (SOSFS 2008:1), men det fungerar i praktiken inte som det borde, anser Socialstyrelsen.

Läs mer »

Gamla lögner om amalgam blir som nya i WHY:s regi!

Skandalöst dåligt av WHY en organisation inom WHO att ge den danska tandläkaren Mette Sikjaer första pris för en artikel som så flagrant drar fram gamla lögner om amalgamets oskadlighet och dammar av dem och får dem att framstå som en ny sanning? Man kan undra vem som finansierar WHY, WHO och denna fars inom så kallad hälso och miljöjournalistik, när man ger första pris i denna tävling till en epiker i fantasy. Står WHO för Världs Handels Organisationen för skrupellösa företag i dentalbranschen?

Läs mer »

Sida 671 av 724 sidor < Första  < 669 670 671 672 673 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn . Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obunden. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obunden och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: Vardagar kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)