Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Giftiga danskar

I en dansk studie har man mätt ett stort antal biomarkörer, 135 stycken, för olika kemiska ämnen och för 16 olika kemiska grupper, hos 73 ej gravida kvinnor i ålder 18-40 år, medel 28 år, för att få en uppfattning om totalexponeringen som underlag för riskbedömningar och för att upptäcka de största källorna för olika ämnen.

Läs mer »

Farliga plastpartiklar i tandkräm

Kemikalieinspektionen ger förslag om förbud av mikroplaster i kosmetiska produkter och tandkräm av miljöskäl. Men hur påverkas hälsan av dessa mikroplaster som hos djur tränger in i cellerna och kroppens cirklulationssystem.

Läs mer »

Förslag till klagomålshantering sågas

Regeringen har lagt fram förslag till bättre klagomålshantering och förslår att klagomål i första hand riktas till vårdgivaren, därefter till patientnämnder för att slutligen hamna hos IVO. Lagrådet kritiserar kraftigt förslaget. Tandvårdsskadeförbundet är också negativ. Att anmäla behandlande tandläkare är ofta tufft. Tandvårdsskadeförbundets erfarenhet är att få anmäler, trots omfattande klagomål. Därför är det angeläget att rätten att överklaga till IVO finns kvar.

Läs mer »

Symtom på kvicksilverförgiftning

Symtomen på kvicksilverförgiftning är många och till synes oförklarliga. Symtomen hos amalgamskadade har redovisats i HET-projektets rapport bland annat handlar det om extrem trötthet, sveda på tungan, värk i muskler och leder, magtarmproblem och ångest. Här en sammanställning av de symtom olika forskare angivit.

Läs mer »

Nedsvalt nano-titandioxid skadar levern

Trots att alltfler rapporter visar att titandioxid i nanostorlek (<100 nanometer) tas upp i kroppen, lagras i och skadar vävnader har detta inte lett till några inskränkningar i användandet. Mest anmärkningsvärt är användandet i en lång rad mediciner.

Läs mer »

Bajsbanker och olivolja

Flera artiklar i Svenska Dagbladet tar upp hälsoaspekter av kosten och behovet av bra tarmbakterier. En forskare menar att bajsbanker kan komma i framtiden, med det menas att man som ung sparar tarmbakterier som kan användas när man börjar bli gammal och bakteriefloran försämras. SvD lyfter också forskning om medelhavsdieten och att olivolja gör mycket gott för hälsan.

Läs mer »

Sida 368 av 778 sidor < Första  < 366 367 368 369 370 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)