Ingen har hittills dött av tillskott av vitaminer. Det visar alla årliga amerikanska sammanställningar av data som rapporteras in till de 55 amerikanska förgiftningscenters som finns runt om i USA. En organisation som bistår landet med experter på just förgiftning. De sammanställer inrapporterade data för en stor mängd ämnen.

Årligen sammanställer The Association of Poison Control Centers (APCC) rapporter över dödsfall relaterade till olika produkter. Här redovisas även dödsfall av vitaminer, aminosyror, homeopatisk medicin, aurovedisk medicin och mycket annat. Orthomolecular Medicine News Service redovisar årligen detta och konstaterar att inga dödsfall finns för vitaminer, mineraler, aminosyror, blågröna alger, växtbaserade medel.

Detta är alltså en enormt stor databas i USA med resurser att hjälpa folk som blivit förgiftade, är expertorgan inom området och anses trovärdiga. De hittar alltså inga kopplingar mellan dödsfall på grund av vitamintillskott, aminosyratillskott, homeopati och det gäller många år tillbaka i tiden.

Därmed kan vi konstatera att det är säkert att använda vitaminer, mineraler och aminosyror på det sätt Tandhälsoförbundet (Tf) rekommenderar. De som gör stor sak av att kosttillskott är skadligt har således fel. Det finns ingen risk att ta kosttillskott för optimal hälsa. 

 

Till pressrealese från Orthomolecular Medicine News Service
Till de årliga rapporterna varav den senaste gäller 2019

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20, sommartid endast kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)