Uttalandet görs i Svenska Dagbladet av Lars Olof Kallings som tidigare var chef för Smittskyddsinstitutet. Han menar att vaccinet egentligen var oprövat på barn, att det inte handlade om en pandemi utan om ett lindrigt utbrott av ett nytt virus. Mest upprörd är han över att ingen tagit ansvar för den medicinska katastrofen och för alla de barn och vuxna som blivit livslångt sjuka. Dessutom anser han att priset för detta vaccin var oförskämt högt. Han menar att vaccinet redan då var gammalt och inte ansågs särskilt bra plus att det hade många biverkningar.

Kalling har tidigare inte framfört sin kritik, men gör det nu i sin memoarbok ”Det passionerade sändebudet ” som just kommit ut.

Jag reagerade starkt redan från början mot det som hände, till exempel de oskäligt höga priserna för ett så osofistikerat vaccin och mot skrämselpropagandan, men tvekade att gå ut offentligt. På något sätt ville jag inte framstå som en istadig gammal gubbe, en som gav sig på sina yngre kollegor och efterträdare. Sannolikt bidrog också det starka trycket i hela samhället för att förmå så många som möjligt att vaccinera sig. Alla former av kritik misstänkliggjordes och blev tabubelagt.

Det som inträffade var enligt Olof Kallings bara ett mindre utbrott av ett nytt virus i Mexico 2009. Sverige hade ett avtal om vaccinköp som omfattade 18 miljoner doser Pandermrix och kostnaden var 1,3 miljarder kronor. En massvaccinering av detta slag har aldrig tidigare genomförst i Sverige och Kallin finner det högs obefogat i detta fall. Dessutom är han kritisk mot WHO som tog beslut att betrakta svininfluensan som en pandemi. Man ska inte lita blint på WHO, menar han.

”Den mexikanska snuvan” kallar Lars Olof Kallings svininfluensan. Han anser att hela pandemin är en historia om hur man ”blåser en hel värld”. Sveriges avtal om vaccinköp omfattade 18 miljoner doser Pandemrix för – som han benämner det - ”svindlande” 1,3 miljarder kronor. Han anser att massvaccineringen var ”ett beskäftigt steg” och att vaccinering av ”hela befolkningen i ett svep aldrig tidigare varit påbjuden i Sverige för någon sjukdom”.

Den omfattade kampanjen för vaccinering som fick Sverige att vaccinera flest invånare i hela världen dömer han ut som överdriven. Läs hela artikeln via länken nedan.

Sverige köpte dessutom vaccin med kvicksilver som koncerveringsmedel, trots att vi beslutat sedan flera år tillbaka att detta ämne inte skulle få förekomma i vacciner. I artikeln kommenteras inte detta av Kallings.

Intressant vore att veta vad han säger om vaccinet mot livmoderhalscancer.Först var Socialstyrelsen helt emot det, men föll uppenbart för det kommersiella trycket och nu ska alla flickor erbjudas detta vaccin och det har också börjat diskuteras att det ska ges till pojkar. Detta trots allvarliga biverkningar.  

Till artikel i SvD

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontider under sommaren: måndagar, onsdagar och fredagar kl. 11-12)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)