Känsliga personer och särskilt barn riskerar allvarliga biverkningar av vacciner  som autism och narkolepsi. Detta borde vara anledning till en allmän diskussion och en medicinsk analys om för- och nackdelar. I Sverige är den debatten helt tyst och svenska läkare vågar inte ens ta upp tråden rädda att förlora legitimationen. Det berättar den amerikanska läkaren Suzanne Humphries i en interju.

Amerikanska läkare diskuterar öppet om vacciner och mycket annat som de anser vara fel, konstaterar Suzanne Humphries i en intervju gjord på en skakig buss i samband med att teamet bakom filmen Vaxxed turnerar runt i de amerikanska delstaterna. 

Hon har hållt föredrag i många länder och flera gånger i Sverige.  Senast 2014 då arrangörerna ansåg det bäst att hon pratade om C-vitamin som profylax istället för om vacciner. Hon är förvånad över svenska läkares rädsla för att öppet diskutera vacciner och andra angelägna medicinska frågor. De är helt enkelt rädda att förlora legitimation, säger hon i interjun. Humphries menar att det är enorm skillnad på klimatet i USA och i Skandinavien.

När jag föreläst i Sverige, säger Suzane Humphries, så är det antingen helt tyst i media eller så blossar det upp ett starkt ifrågasättande till mig som person och i synnerhet till min  inställning till vacciner. Det är uppenbart att Suzanne Humphries är chockad över den svenska och skandinaviska inställningen till medicinska frågor och i synnerhet läkarnas uppenbara rädsla att ta reda på fakta och delta i viktiga diskussioner.

Trots att så många blir sjuka av vacciner och får allvarliga biverkningar som autism tystas alltså debatten ner i Sverige. Föräldrar behöver därför själva sätta sig in i riskerna och mycket information finns på Suzanne Humphries hemsida. Särskilt viktigt är det för barn som  tidigt varit sjuka och därför fått mängder av antibiotika. Hela deras tarmflora är förstörd och de klarar inte den påfrestning en vaccination innebär.

I intervjun konstaterar hon också att många föräldrar frågar henne vad hon tycker. Men hon menar att var och en måste ta ställning själv. Fundera på vilka sjukdomar som känns mest farliga och kanske räcker det med att vaccinera mot dessa.

Det allvarliga är dock att debatten i flera länder inte förs och hon upprepar att det går inte att förlita sig på läkarna utan var och en måste själv ta ställning till vad de ska utsätta sina barn för. Det finns mängder av forskning som visar riskerna och en del av den forskningslitteraturen finns på Humphries hemsida.  Det finns inga helt säkra vacciner och kommer aldrig att finnas är hennes slutsats.

Till intervjun med Suzanne Humphries

Till TV-inslag från 2015 i TV4 angående vacciner. Ett program Suzanne Humphries inte ville ställa upp i då det inte direktsändes och hon oroade sig för risken att hennes budskap skulle förvanskas. Programmet blev ändå rätt bra, tyckte hon efteråt.  

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn . Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obunden. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obunden och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: måndagar, onsdagar, torsdagar och fredagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)