Tandhälsoförbundets seminarium den 26 november i Stockholm handlar dels om nyheter inom det keramiska området och dels om diagnostisering och behandling av inflammationer m.m. i käkbenet (osteonekros). Gästföreläsare från Tyskland är tandläkaren och forskaren Johann Lechner som presenterar diagnos- och behandlingsmetoder för osteonekros. Om keramiska material pratar vår svenska expert Noran de Basso. Målgrupp är främst tandläkare, läkare och terapeuter. 

Tf har bjudit in den internationellt kända tandläkaren och forskaren Johann Lechner för att föreläsa om infektioner/inflammationer i käkbenet. Anledningen är att svenska tandläkare och myndigheter inte har tillräcklig kompetens inom områden, vilket orsakar mycket lidande hos drabbade patienter. Problem i käkbenet har ofta föregåtts av infektioner i tandrötter/rotfyllda tänder som spritts till käkbenet. Andra kan få problem med proppbildning i käkbenets små blodkärl och därmed skapas ischemisk benvävnad som kan orsaka besvär. Symtom kan vara kraftiga käk/ansiktsmärtor, tinnitus, organsvikt med mera. Problem i käkbenet är svårt att diagnostisera och behandla. Lär mer av Johann Lechner (till Tf:s inbjudan).

Tandläkaren Noran de Basso är expert på keramiska material och berättar om hur och med vilka keramiska material tandläkaren kan ersätta förlorade tänder med implantat, kronor eller broar. Exempelvis behöver man inte längre bränna på ett färgskikt på zirkoniakronor/broar. Det går att få ett material med rätt färgnyans från början. Lyssna på Noran de Basso som berättar om det och vad man bör tänka på vid val implantat av Zirkonia för bästa integration. 

Programmet för seminariet finns här. Kontakta Tf för mer information och anmälan. Den 26 november är en lördag och seminariet startar kl 10.15. Efter en kort introduktion föreläser Noran de Basso och efter lunch tar Johann Lechner över och är kvar till kl 16.45 då seminariet avslutas. Förmiddagen hålls på svenska och eftermiddagen på engelska. Fika och lunch ingår i priset. Kostnad för tandläkare, läkare och terapeuter som inte är medlemmar i Tf eller är diplomerade av Tf:s Stockholms distrikt betalar 1200 kr inkl moms. Medlemmar i Tf kan delta för 500 kr i mån av plats. 

Till seminarieprogrammet

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2022 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obunden och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)