Rotfyllningar är inte att leka med det visar tydligt dokumentärfilmen "Root Cause" som nu visas på Netflix. Filmen har tidigare uppmärksammats på hemsidan. Nu har också Dr Mercola rekommenderat denna film till alla som har rotfyllningar eller som tänker sätta in sådana. 

Så här står det på dr Mercolas hemsida angående rotfyllningar:

 • Rotfyllda tänder innehåller mängder av farliga mikrober, giftiga avfallsprodukter som kan orsaka systemiska symtom och orsaka kroniska sjukdomar
 • Netflix dokumentär “Root Cause” intervjuar läkare och tandläkare som tror att måga hälsoproblem kan osakas till gömda dentala infektioner.
 • Huvudproblemet när du har rotfyllt en tand är att tanden är död men ändå får sitta kvar i kroppen. Det är väl känt inom medicinen att man inte kan lämna döda organ kvar i kroppen då det orsakar allvarliga infektioner. 
 • Även om rotkanalen är rensad och rengjord är det fysiskt omöjligt att få bort alla patogener från de små dentinkanalerna och avfallsprodukterna från dessa bakterier är extremt giftiga. 
 • Infektioner orsakade a rotfyllningar ökar risken för hjärtproblem och cancer och kan också orsaka andra hälsoproblem inklusive kronisk trötthet och kronisk smärta.

Till Dr Mercolas hemsida med kort introduktion till filmen Root Cause (engelska)
Via denna länk kan man komma till intressanta intervjuer med tandläkare som berättar risker med rotfyllningar. 
Till filmen Root Cause 

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

 • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
 • Patientens rättigheter som konsument stärks.
 • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
 • Tandvården ska bli helt metallfri.
 • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
 • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
 • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
 • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
 • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20, sommartid endast kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)