- Hälsa

En ny genomgång av CDC:s datamaterial om vaccinationer mot mässling och risken för autism visar att färgade pojkar löper ökad risk för autism om de tar första mässlingsprutan före tre års ålder (36 månader) jämfört med vita barn i USA. Det visar Brian Hooker efter en ny genomgång av CDC:s insamlade data och där han inkluderat de 40 % som togs bort från materialet år 2001. Risken ökade påtagligt hos barn födda 1990 eller senare på grund av högre halt kvicksilver i dessa vacciner.
Brian Hooker som arbetat på CDC (Centers for Disease Control and Prevention) i USA har nu kontrollerat de data som funnits sedan 2001. Han visar att man då tog bort 40 procent av barnen från undersökningsgruppen på grund av att födelseattester saknades. Uppgifterna fanns dock i skolorna.
Han har fått tillgång till CDC:s material och har kunnat göra om analysen från 2001 på precis samma sätt som då gjordes, men med 40 procent fler barn. Detta på grund av att en visselblåsare från CDC som gav honom tillgång till alla data.
Den nya analysen visar att risken för autism är högre bland färgade manliga skolbarn om de fått sitt mässlingvaccin före 3 års ålder (36 månader). Den första undersökningen var alltså fusk och har lett till att onödigt många barn drabbats av autism efter sin vaccination.
Ökad mängd kvicksilver (thiomersal) i vacciner hos barn födda 1990 eller senare visade dessutom en ökad frekvens. Hooker menar att ökningen kan bero på ökad mängd thiomersal (kvicksilver) i vacciner efter detta årtal.
Andrew Wakefield fann försämrad tarmflora och ökad risk för autism hos barn som fick mässlingvirus. Om detta publicerade han en artikel i The Lancet 1998. Tidskriften tog senare bort artikeln och många påstod att Wakefield publicerat felaktiga resultat. Hookers resultat tyder på att även Wakefields tidiga resultat var riktiga.
Till Hookers artikel (engelska)