Först amalgamskadad och sedan elöverkänslig. Lennart Svanstedt är en av dem som genom aktiv avgiftning blivit av med det kvicksilver som samlats i kroppens organ. Det gjorde också att han tillfrisknade och nu är av med den besvärande elöverkänsligheten. Läs hans egen historia. 

Lennart Svanstedt menar att kvicksilver från amalgam påverkar kroppen på många olika sätt. Dels sätter sig metallen i nerbanorna och hjärnan och dels fungerar kvicksilver som antenner och drar till sig elektromagnetiska fält. För detta har han stöd av professor Haley och professor Omura.

Han avgiftade sig med doktor Dietrich Klingardts metoder och tog dels klorella för att binda kvicksilver som frigjorts och dels tog han en tinktur på koriander (bladen) som driver ut kvicksilver och andra tungmetaller från organen inklusive hjärnan. Resultatet var häpnadsväckande. 

Nu har han inte kvar de tidigare besvären av kvicksilver och inte heller problem med elöverkänslighet. Läs Lennart Svanstedt historia via pdf-filen nedan.Han varnar dock för att gå för fort fram. Många känsliga individer tål inte avgiftning då det vanligen frigörs tungmetaller till blodet.

Några droppar koriandertinktur under tunga per dag är det som behövs. Mer kan ställa till problem och Lennart Svanstedt berättar att många försöker skynda på avgiftningen och då blir de ofta väldigt sjuka.

Viktigt är att binda det kvickilver som frigörs. Svavel binder hårt till kvicksilver och finns i vitlök, ramslök, klorella med mera. 

Läs mer här
Till doktor Klinghardts hemsida (engelska)

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20, sommartid endast kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)