Amalgamlagningarna orsakade inflammation och smärtor i tarmen liksom mängder av matintoleranser. Diagnosen blev ulcerös colit och därefter följde knäskador med mera. Johanna Bjurströms dröm om att bli fotbollsproffs slogs snabbt i spillror. Nu vet hon att besvären orsakades av tändernas amalgam och näringsbrister som skapade inflammationer i kroppen.

Istället för att spela fotboll jobbade Johanna Bjurström extra som fotomodell och blev senare fröken Stockholm i en fröken Sverigetävling.Problemet var att hon hade mycket hudutslag som hon behövde kamouflerade med smink. Det i sin tur ledde till utbildning till hudterapeut. 

Så småningom började Johanna förstå att olika obalanser i kroppen är orsaken till hudproblem och att man behöver arbeta både med tarmen och hjärnan för att komma till rätta med detta. Förutom hudterapeut blev Johanna också homeopat.  Hon tyckte inte det räckte utan fortsatte sina utbildningar och är nu terapeut inom både funktionsmedicin och näringslära och har dessutom startat en egen skola för att utbilda hälso- och livsstilsterapeuter.

Amalgamfyllningarna är borta sedan länge och det blir alltmer uppenbart för Johanna att tänderna har stor betydelse för hur kroppen mår. Nu rekommenderar hon C-vitamin för blödande tandkött, Q-10 för att förbättra immunförsvaret, D-vitamin för att stärka skelettet, zink för att hindra sår i munslemhinnan. Det krävs helt enkelt ett holistiskt tänkande för att hålla sig frisk. Läs mer i Tf-bladet.

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera.

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2022 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: Under sommaren: vardagar kl 10-12. Fr o m den 15/8: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)