Mitokondrier finns i så gott som alla kroppens celler. De producerar proteiner, energi till cellerna och mycket mer. Minskad energi leder till att gifter stannar kvar i kroppen, att man får kroniska sjukdomar och kronisk trötthet.  Var rädd om dina mitokondrier och ge dem den näring som behövs för tillräcklig energiförsörjning. Lyssna på hjärtläkaren Thomas Levy. 

Har man inte energi i kroppen kan man inte göra sig av med gifter. Vitamin C är viktigt för att kroppen ska kunna  klara att göra energin tillgänglig för cellerna bland annat genom att se till att kroppen får fria elektroner.

Elektroner behövs för att upprätthålla spänningen mellan yttre och inre cellmembran och utan denna spänning eller om det går under en viss gräns slutar cellmembranen att fungera så som de ska. Gifter tar elektroner och ökar risken för effekter på cellmembranen. 

Thomas Levy berättar också att C-vitamin är ett av de mest säkra ämnena. Dricker man för mycket vatten, säger han, så dör man. Men C-vitamin kan man inte få så mycket av att man dör om man inte dör indirekt av den diarré vilket C-vitamin kan orsaka.

Infektioner kommer från rotfyllningar, infektioner i tandköttet och från infektioner i tonsillerna. Myc'ket antioxidanter behövs för att motverka att man blir sjuk av dessa infektioner. C-vitamin är en viktig antioxidant och tillräckliga mängder behövs för att man ska ha en bra munhälsa och minska risken för infektioner i tandköttet som senare kan leda till parodontit och tandlossning.

Till föredrag av Thomas Levy
Till hemsidan

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20, sommartid endast kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)