Aluminium kan ställa till många hälsoproblem om det lagras i hjärnan. Kiselhaltigt vatten bidrar till att avgifta kroppen från aluminium. Det kan finnas anledning att pröva det om man riskerar Alzheimers sjukdom, autism med mera. Även barn som får vacciner med aluminium kan en tid behöva dricka kiselrikt vatten. 

Mycket forskning finns som visar att kiselrikt vatten avgiftar från åtminstone aluminium. Denna tungmetall får man i sig via vatten, vacciner, aluminiumkastruller med mera. Ett enkelt sätt att öka utsöndringen av aluminium är att dricka kiselhaltigt vatten.

Det handlar om flaskvatten från vissa källor. Allra bäst är det som heter Acilis som innehåller 55 mg per liter, men som tyvärr inte är möjligt att köpa i Sverige. Här finns dock Evian som innehåller 15 mg/liter och därmed är ett halvbra alternativ. Kolla på innehållet i olika flaskvatten för att se om de innehåller kisel.

Även växten fräken innehåller mycket kisel, men ingen forskning har gjorts på om man t.ex. dricker åkerfräkente. Sannolikt fungerar det också.

Aluminium kan orsaka en mängd problem och man vet t.ex. att aluminium i hjärnan är relativt högt hos patienter med Alzheimers sjukdom liksom hos personer med autism. Även andra sjukdomar vid andra sjukdomar finns förhöjda aluminumhalter. Att öka utsöndringen av aluminium är därför bra även i förebyggande syfte. 

Kiselsyra är vanligt i jordskorpan och det är naturens eget sätt att bli av med aluminium som också är vanligt i jordskorpan. 

Se mer på Tf:s hemsida och på hemsidan som säljer kiselhaltigt vatten.

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)