Läkaren Cecilia Furst skriver om avgiftning och kroppens fantastiska möjlighet till självläkning om bara förutsättningar finns. Hennes intressanta blogg ger flera förslag till förbättrad avgiftning. 

Kroppen är fantastisk och den klarar för det allra mesta att avgifta sig själv. Trots det kan man översvämmas av gifter och så småningom bli sjuk. I sådana lägen gäller det att stötta lever, njurar, matsmältningen, lungorna, blodet och cellerna i kroppen.

Det handlar förstås om att minska gifterna, men också om att stressa mindre, sova mer, motionera och rör på sig, svettas, djupandas, torrborsta huden och dricka mycket vatten, skriver Cecilia Furst på sin blogg.

Bli vän med din tarmflora. Den påverkar immunsystemet, humöret och mycket annat. En bra fungerande tarmflora upprätthåler ett hälsosamt inre ekosystem, vilket gör att kroppens alla organ fungerar bra. Ett bra immunsystem kräver också god näringsstatus för att kunna fungera bra.

Njurarna och levern deltar i utsöndringen av gifter och en av njurarnas viktigaste uppgifter är att återabsorbera natrium för att cellerna ska fungera bra. Lungorna och andningsorganen är också viktiga för att eliminera gifter. 

En positiv miljö, gott sällskap, kärlek, glädje och skratt är också sådant som indirekt påverkar kroppens funktion och därigenom avgiftningen. Läs mer om hur du kan stötta kroppens avgiftning via länken nedan. 
Till Cecilia Fursts blogg

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn . Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obunden. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obunden och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: Vardagar kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)