- Hälsa

Påsken är äggens högtid och en del äter kanske bara ägg till påsk. Egentligen borde vi äta cirka två ägg om dagen hela året. Anledningen är att de är riktigt näringsrika. Ägg innehåller vitaminer, mineraler som svavel och selen, fettsyror och viktiga proteiner.
Ägg är alltså supernyttigt och man ska äta både vitan och gulan. Vitan innehåller mycket proteiner och därför använder sig ofta kroppsbyggare enbart av den. Gulan innehåller mängder av näring som egentligen ska försörja fågelungen med näring tills den krupit ur ägget och kan äta själv.
Ägg är bra för kroppens avgiftning bland annat på grund av innehållet av svavel, selen, zink och vitamin B12.
Tidgare hävdades att man inte skulle äta ägg alls på grund av att de innehåller kolesterol. Nu vet vi att kolesterol behövs bland annat för att tillverka könshormoner. Ät därför ägg och lev ett långt och lyckligt liv. Dock kan det vara bra att välja ekologiska ägg, som sannolikt är mindre giftiga.