Tandläkare Weston A Price, verksam första hälften av 1900-talet är en förgrundsgestalt inom flera områden. Mest känd är han för att ha kopplat ihop tandhälsa och kosten, men han undersökte också rotfyllda tänder och fann att de alltid innehöll patogena bakterier. Ann-Marie Lidmark berättar mer om hans gärningar på söndag den 23 maj.

Föreläsning om tandläkaren och näringsfysiologen Weston A Price på söndag kl 12.00 till cirkla kl 13. Ann-Marie Lidmark, ordförande i Tandhälsoförbundet berättar om hans gärningar. Föredraget hålls via zoom.

Anmälan till kansli@tf.nu eller tel 08 428 92 42. Föredraget är gratis och vid anmälan får du en länk till föredraget. Det går också att delta enbart via vanlig telefon. Nummer och kod erhålls vid anmälan. 

Denna helg håller Tandhälsoförbundet sin årsstämma. På lördag hålls stämmoförhandlingarna och på söndag är det distriktsträff med diskussioner om aktiviteter till hösten och lite om framtidens viktiga frågor. Alla medlemmar får delta i dessa möten. Anmälan krävs, se ovan och vid anmälan ges uppgifter för att komma in på mötet. 

Därefter sedvanligt föredrag öppet för allmänheten. Även till detta krävs anmälan och i samband med den erhålls länk med mera till mötet. Se ovan. 

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20, sommartid endast kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)