Näringsterapi i form av kosttillskott behöver många tandvårdsskadade och särskilt de som har eller har haft besvär av amalgam och kvicksilver. Ofta är behovet av vitamin B12 stort och många förbättrar hälsan med regelbundna B12 sprutor. Dock är det svårt att få läkare att skriva ut sådana, men nu har ett företag startat för att just erbjuda vitamindropp och/eller B12-sprutor. 

Företaget Release Co (www.releaseco.se) erbjuder nu vitamindropp med bland annat C-vitamin och flera B-vitaminer plus B12-sprutor. Inget av detta erbjuds via den allmänna hälso- och sjukvården och därför får man bekosta detta själv. Än så länge finns företaget endast i Stockholm och via deras hemsida kan man boka tid och ställa frågor. 

Den som har nedsatt avgiftningsförmåga ackumulerar gifter i kroppen. Vitamin B12, vitamin B6 och C-vitamin är några av de vitaminer som kan hjälpa avgiftningen att komma igång. En del medlemmar i Tandhälsoförbundet kan behöva B-12-sprutor var tredje vecka eller oftare. (Se mer artikel i Tf-bladet nr 3 2020).

Företaget har startat för att de tror det finns en efterfrågan på kosttillskott för dem som inte vill äta tabletter hela tiden eller om man behöver extra tillskott vid vissa tillfällen i livet. En enkel B12-spruta kostar 450 kr, men det finns också möjlighet att få ett abonnemangspris om man behöver återkomma ofta. 

Det blir intressant och se om företaget får fortsätta då vi vet att läkare tidigare fått anmärkningar då de skrivit ut C-vitamindropp. I många andra länder finns denna typ av företag och vi hoppas det kommit för att stanna. Allra helst vill vi dock att vitaminerna skivs ut på recept så att även de med sjukersättning eller låg pension ska ha möjlighet att få hjälp att boosta kroppen. 

Till företagets hemsida

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20, sommartid endast kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)