Broccoligroddar har god effekt på hjärnans avgiftning. Kanske kan det vara något för alla amalgamskadade med genetiskt dålig avgiftning? 

Forskning finns som visar att hjärnan avgiftas under natten och att man då sköljer ut gifter. God sömn är därför viktigt för avgiftningen. Det handlar om att blodådrorna i hjärnan slappnar av under sömnen och därefter trycker ihop sig, vilket gör att hjärnvätska sköljer genom hjärnan och forskarna anser alltså att detta starkt bidrar till att ta ut avfallsprodukter och .gifter från hjärnan. 

Även amyloida plack som bidrar till Alzheimers sjukdom kan sköljas ut ur hjärnan under sömnen. Att effektivisera denna nattliga avgiftning skulle därmed kunna minska risken för demens och andra sjukdomar som handlar om förgiftning. 

Andra forskare har funnit att broccoli innehåller ämnet sulforafan som kan minska inflammationer i hjärnan bland annat genom att ta bort beta-amyloidplack. Broccoligroddar är särskilt rika på sulforafan. Kanske kan amalgamskadade må bättre av tillskott av sulforafan genom åstadkomma en naturlig och långsam avgiftning. 

Sulforafan har liknande effekt som fasta och studier visar att minnesfunktioner kan förbättras med tillskott av sulforafan. Det handlar bland annat om att vissa funktioner i kroppen uppregleras och bland annat ökar bildningen av glutation, vilket är viktigt för att förbättra avgiftningen.

Sulforafan är en viktig antioxidant som omhändertar skadliga fria radikaler. Flera studier finns som visar sulforafans goda effekter vid oxidativ stress med mera. En bra översiktartikel finns i det norska Helsemagasinets nr 4/23. Se också här.

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontider under sommaren: måndagar, onsdagar och fredagar kl. 11-12)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)