Det är kanske därför vi är piggare på hösten när ?svampen går till?. Våra sorter är inte undersökta än, men för tjugo år sedan påstods att ingenting nyttigt fanns i svamp, nu att den innehåller både selen och andra mineraler.Kunskap är som sagt färskvara precis som svamp!

Eat This During Winter to Radically Reduce Your Risk of the Cold and Flu

Storyn i korthet.
· Svampar innehåller några av de mest kraftfulla naturliga mediciner på planeten, särskilt för att öka din immunitet under förkylning och influensa säsong

· Många läkemedel svamp som har stark anti-inflammatorisk, antitumöreffekt, antibakteriella, antivirala och svampdödande egenskaper

· Svampar kan bidra till att bromsa din åldrande, öka din immunitet, förbättra din blodflödet och kardiovaskulär hälsa, stabiliserar blodsockret, öka prestationsförmågan, och även hjälpa förnya dina nerver

· Det är terapeutiskt viktigt att använda en blandning av flera svampar, ekologiskt odlade, snarare än bara en typ

Av Dr Mercola

Några av de mest potenta immunosupportive agenter kommer från svamp, och vetenskapen har just börjat att utnyttja denna stora naturmedicin lager.

Det finns svampar som dödar virus, svamp som dödar bakterier, och även svamp som dödar jäst som kan överraska dig eftersom de är båda svampar.

Vissa svampar förstöra cancerceller och andra lättare skadade nervtrådar.

Svampar är otroligt segt, även överlevande radioaktivitet.

De kan faktiskt utnyttja strålning att frodas, som hittades av en robot skickades till karta på insidan av Entombed Tjernobyl kärnreaktor 1999.

Roboten fann en tålig svamp tuggar ner på 200 ton smält radioaktivt bränsle .

Förutom att föra oss näring och kraftfull medicin, svamp erbjuder stora fördelar för vår planet.

Du kan bli förvånad över att svamp har följande gröna tillämpningar:

· Utrotning av snickare myror genom att producera ett bekämpningsmedel som lurar myrorna att äta det

· Producera en låg typ klimatpåverkan av etanol

· Bryta ner nervgifter i nervgas

· Att producera en fullt komposterbar svamp-baserat förpackningsmaterial som potentiellt kan ersätta plast och frigolit

· Bioremediation: Rensa upp avfall från olja, giftiga kemikalier (PCB, TNT), och bakterier som E. coli

Av de 140 tusen arter av svamp-forming svampar, är vetenskapen känner till endast 10 procent, enligt världskända mykolog Paul Stamets i “Den mest kraftfulla Medicine i naturen”. Cirka 100 arter studeras för sina hälsofrämjande fördelar. Av de hundra, ungefär ett halvt dussin står verkligen ut för sin förmåga att leverera ett stort uppsving för ditt immunsystem.

Jag skulle vilja dela viss information med er i dag om några av de rockstjärnor av Kingdom svampar. Några av dessa har diskuterats imin intervju med Steve Farrar , som har arbetat och studerat svamp professionellt under de senaste 30 åren. Om du missade att informativ intervju, rekommenderar jag starkt att lyssna på det också. Men först behöver du en liten förståelse om hur svampar växer och vad som gör dem så unika.

Mycel: Moder Natur Internet
Svampar är naturens återvinningssystem. Om det inte vore för svamp, skulle vi inte ha växter, eftersom svamp (och deras “förälder” mycel) bryta ner stenar och organiskt material, göra dem till jord som ger en ram för att ge näring åt växter ..

Svampar är egentligen bara fruktkroppen kroppen av en mer omfattande svamp-form-mycelet. Den mycel är en fascinerande spindelnät-liknande matta som genomsyrar nästan alla landskap. Det är genom mycelet att svampen absorberar näringsämnen från omgivningen. När två kompatibla mycel kombinera, den resulterande mycel bildar ibland fruktkroppar som kallas svamp. Svampen gör sporer som flyger iväg för att göra nya mycelial kolonier, och livscykeln är klar.

Mycelial mattor kan vara för liten för att se eller täcka stora delar av marken.

Deras extrema envishet gör jorden svampig och kunna försörja 30 tusen gånger sin vikt. En enda kubiktum jord kan innehålla 8 miles av mycel celler. Den största levande organismen på jorden är ett mycel i östra Oregon som täcker 2200 hektar, är en cellvägg tjock och 2000 år gamla.

Paul Stamets tror svamp mycel och de intrikata, förgrenade nätverk bildar de fungera som “jordens Internet”, en komplex kommunikation motorväg som är en slags naturens neurala nät. På vissa sätt, mycel är “kännande” och verkar för att demonstrera lärande. Om en väg är trasig, utvecklar en alternativ väg. Enligt Stamets, när du kliver på den, vet den att du är där och “hoppar upp” i efterdyningarna av dina fotsteg, försöker att ta skräp. Det mycel-inte bara svamp-innehåller många av de helande smittämnen för vilka svampar är vördade.

Hängande med svamp ökar dina chanser för överlevnad
Vi är närmare släkt med svampar än vad vi är till någon annan rike. Vi delar samma patogener, vilket innebär bakterier och virus. Som ett försvar mot bakteriell invasion, har svampar utvecklat starka antibiotika, som också råkar vara effektivt för oss människor. Penicillin, streptomycin och tetracyklin kommer alla från svamp extrakt.

Den dominerande svamp visar antivirala aktiviteter är polypores , som ibland kallas tickor eller conks Woody, tuff och fibrösa svampar kännetecknas av många små hål på undersidan av sina mössor. Polypores har döpt till “gräns” av nya läkemedel och tros vara förfäder till de flesta utan gälar svamp. Intressant, det finns inga kända giftiga polypores, medan det finns mer än hundra giftiga utan gälar svamp.

Paul Stamets nyligen upptäckt att en mycket sällsynt ticka som kallas Agaricon är effektivt mot poxviruses, inklusive smittkoppor .Detta har försvarsdepartementet mycket intresserad, som smittkoppor är en av de mest fruktade bioterrorism agenter. Agaricon visade sig också vara effektivt mot influensavirus.

Historien lär oss att leva i samarbete med svamp kommer att öka våra odds för överlevnad. Efter stora utdöende händelser, det var svamp som trivdes eftersom de inte behöver ljus och bodde på dött organiskt material. Organismer hopkoppling med svamp blomstrade, och de som inte klarade sig dåligt.

Många av de svampar värdefulla för starka medicinska egenskaper växer på träd, i motsats till marken invånare du har förmodligen sett.

Dessa träd svampar koncentrera den unika element som värd trädet har absorberat under sin livstid, som kan vara tio eller tjugo eller hundratals år. Många av dessa svampar är varaktigt bosatta i gamla skogar och spelar en viktig roll i växtnäring genom multnande gamla träd. Svampen sveper sig kring dessa speciella näringsämnen, fånga dem i fruktkroppen kroppen av organismen och göra den till en liten läkemedel kraftpaket. Kanske är det dags för oss att omfamna svamp och sele det är medicin det sätt som asiaterna har gjort i tusentals år.

Blandningar av Svamp är mer effektiva än någon Mushroom Alone
Det är terapeutiskt bäst att använda en blandning av flera svampar, eftersom “helheten är större än summan av dess delar.” För det första är det lättare för patogener i kroppen att anpassa sig och bli resistenta mot en svamp än till flera. För det andra har varje svampar en unik uppsättning av anti-infektiösa och immunmodulerande medel.

Dessa speciella läkemedel inkluderar:

· Polysackarider

· Glykoproteiner

· Ergosterols (steroid-liknande föreningar som skapar D-vitamin i solljus)

· Triterpenoids

Du kanske har hört termen “beta glukaner”. Agenterna som anges ovan är föregångare till de mer komplexa föreningar, beta glukaner.Det är det synergi mellan alla dessa element som gör svampar så medicinskt kraftfullt när konsumeras som helhet ingår mat-mycel.

Eftersom svamp har sådana kraftfulla immunsystemet effekter är det inte förvånande att vissa har stor potential att slåss cancer.Svampar med antitumöraktivitet tycks öka antalet och aktiviteten hos mördar-T och naturliga mördarceller (NK) lymfocyter, utan giftighet för friska celler. Cancerceller är ökända för att “gömma” från kemo agenter. Ny forskning har visat att vissa svamp extrakt hjälper cytostatika bättre lokalisera och identifiera cancerceller genom att “uncloaking dem”, vilket gör cellgifter effektivare.

Det är få lite öppen onkologer väldigt spännande! Läkemedel svamp stärker även immunförsvaret om du genomgår kemo, så cancerpatienter får en dubbel fördel. Listan på hälsofördelar vetenskap är avslöjande för oss om svampar växer fortfarande, men hittills innehåller följande:

Ökad livslängd Bättre blodflöde Kolesterol och blodsocker normalisering

Lever skydd, inklusive skydd mot negativa effekter av alkoholkonsumtion Njure stöd Antiviral (inklusive HIV), antibakteriella och svampdödande egenskaper

Förstörelse av cancerceller, förbättrade resultat för personer som får cellgifter och strålning Förbättrad respiratoriska sjukdomar, däribland astma Minskad risk för hjärtsjukdomar, minskad trombocytaggregation och förbättrat blodflöde

Nervregeneration (lejonman svamp) Förbättrad hud och hår Ökad sexuell funktion och atletisk förmåga

Det är viktigt att äta endast ekologiskt odlade svamp. Kom ihåg, vad som gör svampen så potent är att de absorberar och koncentrerar vad de växer i-bra eller dåligt. Svampar är kända för att koncentrera tungmetaller, och luft-och vattenföroreningar. Nu när du har översikten, låt oss ta en titt på några av mina favorit hälsofrämjande svamp arter. Vi börjar med en läcker liten svamp du har antagligen sett på din tallrik eller på din lokala marknad-the shiitake.

Shiitake ( Lentinula edodes )
Shiitake är en populär kulinariska svamp används i rätter över hela världen. Den innehåller ett antal hälso-stimulerande medel, inklusive lentinan, den polysackarid som det hette. Lentinan har isolerats och används för att behandla mage och andra cancerformer på grund av dess tumörhämmande egenskaper, men har också visat sig skydda levern , lindra andra magbesvär (hyperacidity, gallsten, magsår), anemi, ascites, och pleurautgjutning.

En av de mer anmärkningsvärda vetenskapliga studier som visar shiitake är Antitumor effekt var en japansk djur studie där möss som lider av sarkom fick shiitake extrakt. Sex av 10 möss hade fullständig tumörregression och med något högre koncentrationer, visade alla tio möss komplett tumörregression.

Shiitakesvamp visar också antivirala (inklusive hiv, hepatit och “förkylning”), antibakteriella och svampdödande effekter, blodsocker stabilisering, minskad trombocytaggregation och minskar åderförkalkning . Shiitake innehåller också eritadenine, som har en stark kolesterolsänkande egenskaper .

Reishi ( Ganoderma lucidum)
Reishi är känd som Lingzhi i Kina, eller “ande anläggning.” Det är också kallats “Svampar av Immortality”-ett smeknamn den typen av säger allt. Reishi har använts medicinskt i Asien i tusentals år. En av dess mer användbar föreningar är ganoderic syra (en triterpenoid), som används för att behandla lungcancer , leukemi och andra cancerformer. Den lista över Reishi hälsa förmåner inkluderar följande

· Antibakteriell, antiviral (Herpes, Epstein-Barr), medel mot svamp (inklusive Candida) fastigheter

· Antiinflammatoriskt, användbart för att minska symtomen vid reumatoid artrit

· Immunsystemet uppreglering

· Normalisering av blod kolesterol nivåer och blodtryck

· Minskning av prostata-relaterade urin symptom hos män

Cordyceps ( Cordyceps militaris )
Cordyceps, även kallad larv svamp eller Tochukasu, är en favorit för idrottare eftersom det ökar ATP produktionen, styrka och uthållighet, och har anti-aging effekter . Denna parasitiska svamp är unikt eftersom det i det vilda, växer det ut en insekt värd istället för en anläggning värd. Cordyceps har en varaktig historia i både traditionella kinesiska och tibetanska medicinen.

Cordyceps har hypoglykemiska och möjliga antidepressiv effekt, skyddar levern och njurarna, ökar blodflödet, hjälper normalisera dina kolesterolnivåer, och har använts för att behandla hepatit B. Det har Antitumor egenskaper också.

Turkiet Tail ( Trametes versicolor )
Turkiet Svansen är också känd som Coriolis, eller “molnet svamp.” Vetenskapen visar att Turkiet Tail svamp har en arsenal av cancer sprängning föreningar . Två polysackarid komplex i Turkiet Svansen får en stor vetenskaplig uppmärksamhet, PSK (eller “Kreskin”) och PSP, vilket gör den till den mest omfattande utforskade av alla läkemedel svamp med storskaliga kliniska prövningar.

En sju år, $ 2.000.000 NIH-finansierad klinisk studie under 2011 visade att Turkiet Tail mycel förbättrar immunförsvaret vid dosering dagligen till kvinnor med stadium I-III bröstcancer. Immunsvar var dosberoende, utan några biverkningar.

Förutom bröstcancer, har Turkiet Tail funnit att hålla löfte för andra cancerformer , inklusive magsäcken, kolorektal-, lung-, matstrupen, nasofaryngealt, livmoderhals och livmoder. PSP har visat sig avsevärt förbättra immunstatus i 70 till 97 procent av cancerpatienterna .Turkiet svans används också för att behandla många olika infektioner, inklusive Aspergillus niger, Candida albicans, E. coli, HIV, herpes, och Streptococcus lunginflammation, och är leverskyddande. Det kan också vara användbart för CFIDS .

Himematsutake ( Agaricus blazei )
Den sista svamp jag vill nämna är nykomling på blocket: Himematsutake, även kallad Royal Sun Agaricus, en släkting till den vanliga knappen svamp. Himematsutake var inte odlas i öst tills ganska nyligen, men är nu en mycket populär naturmedicin, som används av nästan en halv miljon japanska.

Himematsutake svamp lockar många forskare över hela världen på grund av dess märkliga cancer egenskaper relaterade till sex speciella polysackarider. Liksom många andra läkemedel svamp, kan denna svamp också skydda dig från de skadliga effekterna av strålning och kemoterapi. Men fördelarna inte sluta där-Himematsutake kan också minska insulinresistens i diabetiker , normalisera ditt kolesterol, förbättra ditt hår och hud, och även behandla polio .

Det finns många fler svampar förtjänar omnämnande-alltför många att inkludera här. Men åtminstone du kan börja uppskatta omfattningen av fördelarna svamp har att erbjuda, baserat på några exempel ovan.

Avslutande tankar
En noggrant utformad blandning av medicinska svampar kan leverera ett kraftfullt terapeutiskt punsch, om du bara vill skydda dig motsäsongsbunden förkylning eller influensa , eller om du har ett mer allvarligt tillstånd som cancer. Hursomhelst kan dessa speciella svampar vara ett utmärkt komplement till en hälsosam kost och livsstil för att förbättra din immun hälsa. Om du är intresserad av mer information om läkemedel svamp, kan du överväga att besöka följande webbplatser:

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)