En japansk tandläkare som förstår riskerna med amalgam har i en youtubefilm redovisat en fallbeskrivning där en kvinna har allvarliga problem med en enda amalgamfyllning. Hon påverkas också starkt av mobiltelefoner. Fyllningen tas bort på ett säkert sätt och hon kan omedelbart efter tandläkarens behandling gå utan att känna sig yr och klarar att lyfta benen ordentligt, vilket inte var möjligt tidigare.

Se youtubefilmen via länken nedan. Tandläkaren Yoshiro Fujii ber patienten gå uppför ett trappsteg vilket är omöjligt utan att hon håller sig i dörrkarmen eller kryper uppför trappsteget. 

Efter undersökning av munhålan och tänderna hittar han en amalgamfyllning och misstänker att problemet beror på den. Han ser också att hon reagerar kraftigt när han utsätter henne för mobilstrålning. Amalgamet och kvicksilvret fungerar som antenn och orsakar att hennes besvär förvärras. 

Amalgamet tas bort med alla de skydd som egentligen behövs, det vill sägga kroppen täcks, hon andas in friskluft, kofferdam används och tandläkaren har en kraftig sug som suger ut kvicksilverångan. Personalen har dessutom gasmasker på sig. Ingen svensk tandläkare är så noga vid amalgamsanering, men i USA finns tandläkare som arbetar så (se mer på IAOMT:s hemsida).

Den japanska kvinnan har tur och tillfrisknar omedelbart efter att amalgamet tagits bort. Tandläkaren ber henne gå uppför trappsteget igen och det utgör inga problem, yrseln har försvunnit och hon känner sig stadig i gången. Dessutom har det tryck hon känt över ena sidans ansikte och hals försvunnit. 

Tandhälsoförbudets erfarenhet är att det ibland kan ta lång tid innan tillfriknande efter borttagning av amalgam. Särskilt gäller det personer som varit sjuka under lång tid och därför samlat på sig mycket kvicksilver ofta till följd av att kroppen har nedsatt kapacitet att avgifta sig naturligt. 

Till youtubefilmen 
Tilll mer information om tandläkaren och hans filosofi
Till hemsidan  med mer information

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20, sommartid endast kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)