Nyheter

Möte om utfasning av kvicksilver och amalgam i EU

EU-kommissionen har precis haft ett möte med tjänstemän från de olika länderna och experter angående utfasning av kvicksilver och förslag om ett förbud av amalgam. Fler möten kommer att hållas innan kommissionen är redo för beslut. Till detta möte skickades ett brev från “Zero Mercury Campain” för att belysa amalgamfrågan.

Läs mer »

D-vitaminer, aminer och mycket mer på IAOMT:S möte

Flera intressanta föreläsningar hölls vid IAOMT:s möte i Skövde 6-7 oktober 2012. Där togs upp nya rön om D-vitamin, känslighet för aminer, selen och dess påverkan på kroppens energimetabolism, genetiska problem och kvicksilver, behandling av borrelia respektive sköldkörteln.

Läs mer »

Felaktiga råd om amalgam på 1177

Vårdguiden www.1177.se har utökats med information om tandvårdsmaterial och biverkningar av dessa. Tyvärr är det både felaktigt och vilseledande och särskilt gäller det information om amalgam och tandvårdsförordningens 7§. Tandvårdskadeförbundet protesterade redan i våras mot de skrivningar som då sändes ut och även Amalgamskadefonden har agerat kraftfull för mer korrekt information.

Läs mer »

Parkinson, gifter och glutation

Parkinsons sjukdom kan orsakas av gifter som stressar kroppen och därmed ökar bildningen av fria radikaler. Särskilt påverkas hjärnans motoriska delar. Glutation deltar i avgiftning i kroppen och hos Parkinsonpatienter har foskare i studier kunnat minska symtomen genom tillförsel av glutation.

Läs mer »

Patientperspektiv på vården

Riksrevisionen har fått i uppdrag att granska vården och hur de nationella riktlinjerna främjar patientperspektivet. Tandvårdsskadeförbundet kommer att framföra synpunkter på sanering av dentala material eller tandvård som del i medicinsk behandling.

Läs mer »

Kvicksilver i låga halter påverkar fostret

Ny forskning visar tydligare än tidigare att kvicksilver går via placentan även i låga halter. Fostret med sin låga vikt får därmed koncentrationer som kan skada. Till och med om mamman äter fisk och därmed får i sig relativ låga halter kan det vara skadligt för fostret. Än värre är det med vacciner som innehåller kvicksilver. Forskarna anser att inga säkra gränsvärden för kvicksilver finns för foster och att riskerna är störst under den första trimestern.

Läs mer »

Sida 635 av 696 sidor < Första  < 633 634 635 636 637 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontider under sommaren: måndagar, onsdagar och fredagar kl. 11-12)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)