Nyheter

vitaminer/mineraler och bröstcancer

7728 kvinnor som visade sig ha bröstcancer under spridning (invasiv) vid en hälsoundersökning, delades in i två grupper: användare av vitaminer/mineraler respektive icke användare. 7 år senare utvärderades hur många som avlidit i respektive grupp.

Läs mer »

Sjukdomar, allergier och tarmens bakterieflora

Många har problem med mag-tarmkanalen och den viktiga bakteriefloran. Modern forskning tyder på att mammans bakterieflora har betydelse redan under graviditeten och om barnet senare utvecklar astma och allergier. I en föresläsning inspelad av Utbildningsradion berättar forskaren Maria Jenmalm om bakterieflorans betydelse för framtida allergier. Intressant särskilt för personer med många amalgamfyllningar, eftersom kvicksilver ofta stör tarmfloran med läckande tarm och allergier som följd.

Läs mer »

Infektioner runt tandimplantat

Allt oftare uppstår besvärande infektioner runt implantat, skriver Pär Almquist i Tandläkartidningen. Han har länge arbetat med implantat och anser att tandläkaren alltid bör diskutera för- och nackdelar med patienten om denne vill ha implantat. Det är svåratt göra rent i mellanrummet mellan implantatet och konstruktionen och därför uppstår ofta problem. Särskilt gäller det äldre personer, säger han.

Läs mer »

Parodontit och hjärt-kärlsjukdom

Odontologin har sedan länge sett att det finns en association mellan parodontit och olika sjukdomar men undvikit frågan om vad som orsakar vad. På senare tid publiceras alltfler rapporter som anser att det finns ett orsakssamband: parodontit/inflammation med bakterier och deras produkter som orsak till störningar i olika organ.

Läs mer »

Konvention om kvicksilver antagen

Minamatakonventionen har nu antagits, vilket betyder att världens länder kan starta arbetet med att fasa ut kvicksilver. Det är en milstolpe även för tandvårdsskadade, eftersom konventionen slår fast att amalgamanvändningen ska fasas ned och att varje nation ska göra en plan för hur detta ska gå till.

Läs mer »

Kolloidalt silver

De senaste årens forskning inom nanoteknologi har visat att de små partiklarna har helt andra egenskaper, både tekniskt och toxikologiskt, än större partiklar. Gällande lagstiftning om riskerna med silverexponering inbegriper bara större partiklar som anses lite riskabla, och inte kolloidalt silver.

Läs mer »

Sida 635 av 747 sidor < Första  < 633 634 635 636 637 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där).
Medlemsavgiftsavier för 2025 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet.
Förbundets bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Använd gärna QR-koden nedan. Man kan också ge bort ett medlemskap.

Du kan också donera till Tandhälsoförbundets forskningsstiftelse.
Bankgiro: 170-0285 eller Swish 1230285486. Se mer här

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel: 08-428 92 42 
Telefontid: vardagar kl. 10-13
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)