Artiklar

Var så god nästa!

Tandvårdsskadeförbundets ordförande Margaretha Molius har skrivit en bok där hon delar med sig av sina erfarenheter som tandsköterska i den svenska tandvården under 1950 och 1960- talet.
Det är en spännande och dråplig läsning om hur man på alla sätt i svensk tandvård försökt att undvika att erkänna amalgamets giftiga innehåll av kvicksilver, ifrån det att Margaretha började som elev tills dags dato!
Få personer i Sverige, vet så mycket om amalgamets nutida histora som Margaretha Molius

Läs mer »

SKÖLDKÖRTELPROBLEM!

Mats Hanson, PhD beskriver här nedan problemen och sambanden och hur saker och ting hänger ihop.

Läs mer »

Tf i Östergötland hälsar välkomna till höstens program

Tf i Östergötland önskar alla välkomna till att delta i höstens möten.

Läs mer »

Problem med ETT DÖDLIGT GIFT!

Jag har ett problem! Jag använder inte längre kvicksilver på min tandläkarklinik och nu kan jag inte bli av med det, som jag inte tänkt använda på mina patienter! Dentalföretaget som jag köpte det av vägrar att ta tillbaka det kvicksilver som de SÅLT till mig? Nu måste jag lämna det till ett företag för giftigt avfall och det kostar en massa pengar. Men det finns ett sätt som jag kan bli av med det lagligt, och det är att göra amalgam av det och sätta in det i mina patienters tänder.

Läs mer »

Varför bekämpas alternativa metoder?

Intressant artikel publicerad i Miljömagasinet skriven av Torsten Lindell.Se länk till artikel i pdf nedan!

Läs mer »

Genetisk link mellem ADHD og autisme

Børn, der lider af ADHD har et genetisk overlap med børn, der lider af autisme, viser nyt studie. En anden dugfrisk undersøgelse afslører, at ADHD kan opstå pga. ubalance i et tarmhormon, der også virker i hjernen.

Läs mer »

Sida 2 av 25 sidor  < 1 2 3 4 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)