Artiklar

WHO har aldrig ansett amalgam ofarligt!

Det är en vida spridd lögn att WHO anser att amalgam är säkert som tandfyllningsmaterial! Denna lögn om WHO:s “konsensus” dokument om amalgam har skapats av FDI och intressegrupper inom dentalindustrin vilka förvrängt och tydligen “missförstått”??? att WHO skulle stå bakom de uttalanden som gjordes i Geneve, 3 till 7 mars 1997 under ett möte med namnet “Amalgam och dess alternativa material” Inget beslut togs av WHO under mötet om att anse amalgam som säkert, snarare tvärtom.

Läs mer »

Amalgam tar sig ut ur tanden!

Främmande objekt funna i samband med rutin behandling hos tandläkaren.
Amalgam vilket innehåller 50% kvicksilver stannar som sagt inte kvar i tanden utan tar sig vidare ut i övrig vävnad.

Läs mer »

Fritt fram för N2

Fritt fram för N2

Under många år har diskussionen om N2 förts mellan förespråkare för materialet och Socialstyrelsen, som hävdat att det inte får användas. Nu tycks frågan ha kommit till ? åtminstone – en tillfällig lösning.

Tre förespråkare för N2 skrev nyligen till Socialstyrelsen och ville ha besked om N2 får användas eller inte. ?Vi har positiva erfarenheter av N2-metoden och har en omfattande klinisk dokumentation som gör at

Läs mer »

Vaccin varningarna var befogade

Margaretha Molius ordförande i Tandvårdsskadeförbundet har skrivit ett debatt inlägg i TT/ELA om riskerna med vaccinet Pandemrix och att varningarna var befogade.
Se Pdf filen nedan

Läs mer »

Amalgam och hälsa risker i ny belysning FRN 1998

Mot bakgrund av dagens diskussioner om narkolepsi kan det vara viktigt att redovisa fakta som Tandvårdsskadeförbundet delgav i Forskningsrådsnämndens utredning Amalgam och hälsa – risker i ny belysning (FRN Rapport 98:22)
På sidan 54 har vi redovisat bl.a. att kvicksilver går över till foster ansamlas i hjärnan och andra organ och kan ge antibiotikaresistens.

Läs mer »

Frankrikes tandläkare slutar med amalgam

Hurra!
Ännu ett land närmar sig ett avslut på användingen av amalgam!
Artikeln är på engelska, men i korthet går den ut på att tandläkare i Frankrike avslutar användningen av amalgam på grund av riskerna för patienternas hälsa och de ofödda barnen risk för bestående kvicksilverskador, då kvicksilver frisätts från moderns amalgamfyllningar och överförs genom navelsträngen.

Läs mer »

Sida 3 av 25 sidor  < 1 2 3 4 5 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)