Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Tandinfektioner

I en artikel i Tf-bladet nr 4 1994 beskrev tandläkare Birger Rockler hur kroppen reagerar på lokala skador i anslutning till tänderna. Här beskriver han några patientfall, som visar tydliga tecken på symtom långt från tanden, men där tanden ändå är den troliga orsaken.

Läs mer »

Teorier om ALS

ALS beskrevs första gången 1850 av den franske läkaren Aran. Han angav då att 3 av de 11 beskrivna fallen hade varit blyexponerade och 2 tidigare haft symtom på blyförgiftning. Det finns ett avsevärt antal studier som visar samband med blyexponering och andra tungmetaller.

Läs mer »

Nervsjukdomen ALS

Normalt anser läkarna att nervsjukdomen ALS är helt obotlig. När sjukdomen upptäcks har patienten i allmänhet endast 4-5 år kvar att leva. Vi känner till ett enda fall som botats, skriver här Mats Hanson. Patienten tog bort sina amalgamfyllningar och har sedan dess varit frisk.

Läs mer »

ALS och tungmetaller

I litteraturen finns beskrivet flera mer eller mindre märkliga ansamlingar av patienter som drabbats av ALS. I Stillahavsområdet är de knutna till gruvdrift och höga metallhalter i marken. I andra fall till känd tungmetallexponering och i Sverige har man funnit onormalt många sådana fall inom tandvårdspersonalen.

Läs mer »

Öronsus i samband med amalgamfyllningar

Ingrid och Lars Uhr genomförde under 1980-talet en undersökning omfattande 400 personer som var drabbade av öronsusupplevelser eller med ett annat ord tinnitus. De skrev även en bok om detta med titeln “Öronsus i samband med amalgamfyllningar” (1986). Följande artikel ger en sammanfattning av bokens innehåll.

Läs mer »

Rotfyllningar

Vi har tidigare behandlat rotfyllningsmaterial och deras synnerligen anmärkningsvärda sammansättning. Ingen som helst kontroll finns ännu. Det är fortfarande möjligt att N2 används. Efter tidningsskriverierna och polisanmälan mot importören lades fallet ner eftersom socialstyrelsen hade “glömt” att meddela importörerna att preparatet var förbjudet!

Läs mer »

Sida 810 av 812 sidor < Första  < 808 809 810 811 812 > 

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där).
Medlemsavgiftsavier för 2025 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet.
Förbundets bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Använd gärna QR-koden nedan. Man kan också ge bort ett medlemskap.

Man är även välkommen att donera till forskningsstiftelsen.
Forskningsstiftelsens bankgiro: 170-0285

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel: 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)