Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.
Hemligt avtal styr vaccineringen
Publicerad: 6 oktober 2009, 04.46. Senast ändrad: 6 oktober 2009, 07.03 på SVD.se
SVININFLUENSAN Sverige får nu 18 miljoner doser svininfluensavaccin, trots att vaccineringen ur medicinsk synvinkel kan ifrågasättas. Det är priset vi betalar för att få gå före i kön. Och den här modellen för läkemedelsupphandling kommer sannolikt att bli vanligare, skriver medicinjournalisten Bo Zackrisson och tre läkare.
Utred biverkningarna av vaccinationerna!
När allt fokus riktas mot en massvaccination mot svininfluensan riskerar den vanliga, mer dödliga, influensan att glömmas bort. Eventuella biverkningar av det nya vaccinet talas det inte heller om. Och när influensavaccinationen huvudsakligen motiveras av den ekonomiska effekt infektionen skulle få mot industri och konsumtionssamhället så finns det all anledning att skärskåda insatsen, skrev läkaren Sven Britton i Svenska Dagbladet den 16 juli 2009
Thoughts on a ?Pandemic? from Lyngby, Denmark, Sept. 1, 2009, Claus Hancke, M.D.
Regarding the threatening or present H1N1 influenza pandemic, I must call for sober-mindedness. Says Claus Hancke, M.D. in Lyngby, Denmark.
It is a pandemic ? which only means that the disease is highly contagious, and that it is spread throughout the World. It does not mean that everyone will die from it.
The word “pandemic” says NOTHING about how dangerous the disease is.
Tandvårdsskadeförbundet var med på Bok&Biblioteksmässan.
Vart tar kvicksilverlamporna vägen när de tjänat ut?
Försäljningen av lågenergilampor trefaldigas nu när glödlampan fasas ut. Det innebär att 75 kilo kvicksilver måste tas om hand varje år. Men en av fem lågenergilampor når aldrig återvinningen.
Kan SBU:s trovärdighet och frihet att granska ifrågasättas?
Bengt Järhult svarar på en replik från SBU:s ordförande Nina Rehnqvist.
Två ting flätar sig samman i min artikel SBU legitimerar näringslivets webbplats och i Nina Rehnqvists replik Omvård.se till nytta för patienterna.
Det första är principfrågan: Vad händer med SBU:s trovärdighet när dess ordförande är galjonsfigur i en vinklad debattartikel från Svenskt Näringsliv, SN, i Dagens Nyheter den 1 september och med i dess ?medicinska råd? för sajten? Det andra är graden av tillförlitlighet i kvalitetsregister: Säger de något säkert om kvaliteten i vården, eller vilseleder de allmänheten?
Rehnqvist påstår i Läkartidningen nr 37/09 att hon sitter i Svenskt Näringslivs råd som ?privatperson?. Det är en omöjlig position för en ledare av ett statligt, oförvitligt, ämbetsverk, som är satt att granska just näringslivets kommersiella intressen.