Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Årsrapport 2011 från Biverkningsgruppen i Bergen

Biverkningar från amalgam ökar, enligt Bivekrningsgruppens rapport. Statistiken bygger dock på endast 84 rapporter 2011 och tillförlitligheten kan nog ifrågasättas, vilket också gäller övriga material. Femårsuppföljning av amalgamsanering klar, men redovisas ej i rapporten.

Läs mer »

Varför bara bly och inte kvicksilver?

Gränsvärdet för bly sänks i USA. IAOMT undrar varför det bara gäller bly och inte kvicksilver.

Läs mer »

Möte med Socialstyrelsen

Förbundsstyrelsen träffade måndag den 21 maj sex representanter från Socialstyrelsen för att diskutera nya föreskrifter om fyllningsbyten på grund av avvikande reaktioner mot dentala material. Mötet var ett resultat av att vi begärt träff med Socialstyrelsens generaldirektör Lars Erik Holm. I bästa fall har grunden lagts för en ny föreskrift om hantering av problem som uppstår vid avvikande reaktioner mot dentala material.

Läs mer »

Kvicksilver ska fasas ut i Kina med hjälp av svenska myndigheter

Kvicksilver och amalgam ska fasas ut i Kina och till hjälp finns svenska myndigheter. Av Naturvårdsverkets hemsida kan man tro att amalgam har förbjudits till ett visst datum. Men så är det inte. Efter kontakt med Naturvårdsverket framgår att det nu pågår en kartläggning av amalgamanvädningen. Sedan ska man ta ställing till åtgärder. Kemikalieinspektionen kommer att ha huvudansvar för just utfasningen av amalgam.

Läs mer »

Inget slam på åkrarna

Slam från reningsverk innehåller kvicksilver från amalgam och mängder av läkemedel och andra gifter. Inga konsumtenter och allra minst de som är tandvårdsskadade och extremt känsliga för kvicksilver vill ha slammet på åkrarna. Nu ska Naturvårdsverket och andra myndigheter utreda andra alternativ för återvinning av fosfor. Utredningen ska redovisas 2013

Läs mer »

Utredning om gränsöverskridande hälso- och sjukvård

Försäkringskassan ska ta fram ett konstnadsunderlag med anledning av tillämpningen av patienträttigheter vid gränsöverskridande hälso- och sjukvård (patientrörlighetsdirektivet 2011/24/EU). Uppdraget ska redovisas senast den 10 augusti 2012. När utredningen är klar kan möjligen vård utomlands underlättas.

Läs mer »

Sida 641 av 771 sidor < Första  < 639 640 641 642 643 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)