Jag har varit sjuk hela mitt liv. Mamma fick många amalgamfyllningar när hon var gravid och sedan höll jag och min brorsa på och lekte med kvicksilverkulor från trasiga febertermometrar.  Kvicksilverbelastningen ökade med mina egna amalgamfyllningar.  Nu mår jag bättre än någonsin och det beror dels på kosttillskott och dels på så gott som dagliga bastubad.

När jag var liten lekte jag och min brorsa med små kvicksilverkulor från trasiga termometrar. De fanns i sovrummet och vi fick i oss stora mängder kvicksilver både av att ta i dem och när vi andades in ångorna. Vi blev helt enkelt kvicksilverförgiftade.

På sjukhus som 6-åring

När vi var 6 år blev jag och brorsan jättesjuka, vi kissade blod, var illamående och orkeslösa. Vi hade nog fler symtom fast jag inte minns dem.

Vi hamnade båda på sjukhus och fick ligga i samma rum. Njurinflammation var diagnosen och vi fick vara kvar på sjukhuset i sju månader. 

Vi hörde att läkaren sa till mamma att ”dom blir nog inte över 20 år dina pojkar, det får du förbereda dig på”. Jag fick inte göra lumpen för att jag hade njurproblem. ”Vi vill inte ha några med njursjukdomar sade de vid mönstringen.”

Alltid illamående

Så långt jag kan minnas har jag alltid varit illamående och orkeslös. Jag har haft hjärtarytmier och värk i muskler, leder och i huvudet. Jag hade också problem med psyket och hade svårt att ta motgångar. 

Nu är allt annorlunda.  Jag började tidigt med tillskott av vitaminer och mineraler enligt de direktiv jag fick från Tf och jag tog bort mina amalgamfyllningar.  De värsta symtomen försvann, men jag hade fortsatt sjukdomskänsla och var ganska orkeslös.

2008 började jag bada bastu för jag hade hört att det skulle göra att kvicksilver  utsöndrades ur kroppen.  Sen dess har jag badat bastu så gott som varje dag och jag känner mig bara friskare och friskare.

En viktig del i tillfrisknandet är också att jag börjat ta fosfater som tillskott. Sen jag var liten har jag haft skolios och känt av rygg och leder varje morgon då jag vaknat.

 Fosfattabletterna har gjort att ryggen rätats ut, trots att jag nu är gammal. Det känns lätt att kliva ur sängen på morgonen och jag känner mig inte alls lika stel som förut.

Bastubad

När jag startade bada bastu kändes det inte riktigt bra. Jag upplevde att jag blev lite sämre i början, men efter bara några veckor förbättrades hälsan.  

I början var det precis som om jag behövde vara ensam i bastun för att må bra. Nu efteråt tror jag det berodde på att andra personer utsöndrade gifter som jag andades in och tog upp.

Nu har jag alltså badat bastu i många år så gott som dagligen, men jag kan väl säga att det tog omkring ett halvår innan jag upplevde stora förbättringar.

Jag fortsätter med vitaminer och mineraler inklusive fosfattabletter. Tidigare tog jag också mycket msm (innehåller svavel), men det blev för mycket för min mage så nu tar jag inte det längre.

Mycket friskare

Jag känner mig så mycket friskare nu, efter alla år med så gott som dagliga bastubad. Det ständiga llamåendet, som jag haft så länge jag kan minnas är borta.

Detsamma gäller huvudvärken och andra symtom som att jag ofta kände mig ”snurrig i huvudet” , hade stickningar i händer och fötter och svettades kopiösa mängder. 

Jag är också starkare inombords och nervsystemet fungerar bättre. Det är precis som om jag har fått en själslig ork som jag inte haft tidigare. 

Så sjuk som jag varit är jag faktiskt glad att jag lever. Konstigt nog lyckades jag trots alla mina problem att arbeta en stor del av livet. De sista årtiondena före folkpensionen hade jag dock sjukpension och det kändes faktiskt bra då jag hade så många olika symtom.

Läkarna hittade inga fel

Jag kan också konstatera att trots mina svåra symtom hittade läkarna inga andra fel än njurinflammationen när jag var liten. Jag har sökt för hjärtarytmier, men läkarna hittar inga fel på hjärtat och detsamma gäller andra märkliga symtom. 

Så här i efterhand förstår jag att jag redan som liten var svårt kvicksilverskadad. Dels lagade mamma tänderna då hon var gravid, eftersom det då var gratis med tandvård för henne. Dels lekte jag med kvicksilver som liten och eftersom vi hittade kvicksilverkulorna i sovrummet så var luften säkert bemängd med kvicksilverånga.

På allt detta kom då mina egna amalgamfyllningar. Kroppen måste nästan ha varit impregnerad med kvicksilver. En kraftfull avgiftning redan då jag var liten hade kanske ändrat livet, men i sjukvården förstod de inte att jag och min bror var kvicksilverförgiftade.

Nu har jag kommit på en extremt bra avgiftningskur och det är bastubad.  Jag önskar att alla som är sjuka av kvicksilver får möjlighet till bastubad.

Roger Strömberg, Stavsnäs utanför Stockholm
Tel 073 62 40 412

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård, att tandvården ska ingå i sjukvården och dess högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Förutom denna hemsida se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 
- En metallfri tandläkare berättar (Youtubefilm)
- Amalgam och avgiftning, föredrag psykiater Blomberg (Youtubefilm)

​Pressmeddelanden
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. Inloggning på Min sida gör att du kan ändra adress med mera. Där finns ingen ytterligare information. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf arbetar för att tandvården ska ingå som del i hälso- och sjukvården. Tf informerar om risker med dentala material och rotfyllningar samt koppling mellan tänderna, kroniska sjukdomar och funktionshinder. Största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Att så länge patienten betalar merparten av tandvården ska rättigheterna som konsument stärkas.
  • Att patienten informeras om risker för biverkningar av dentala material och rotfyllningar.
  • Att tandvården blir helt metallfri.
  • Att alla som har eller har haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Att alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222.

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den som avlidit och till vilken adress eller mail kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20, sommartid endast kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. Sommartid till och med den 10 augusti då endast kl 10-13 bemannas. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu