Från att ha varit svårt sjuk i tidiga barnaår har Roger Strömberg i mogen ålder lyckats förbättra hälsan så mycket att han känner sig friskare än någonsin. Sjukligheten inser han berodde på kvicksilverförgiftning. Redan i fosterstadiet fick han mycket kvicksilver då mamman lagade tänderna med amalgam, senare lekte han med kvicksilverkulor från sönderslagna termometrar och på detta kom hans egna amalgamfyllningar. Nu efter många års bastubadande har han blivit av med en stor del av kvicksilverbelastningen. Läs hans historia här.

Jag har varit sjuk hela mitt liv. Mamma fick många amalgamfyllningar när hon var gravid och sedan höll jag och min brorsa på och lekte med kvicksilverkulor från trasiga febertermometrar.  Kvicksilverbelastningen ökade med mina egna amalgamfyllningar.  Nu mår jag bättre än någonsin och det beror dels på kosttillskott och dels på så gott som dagliga bastubad.

När jag var liten lekte jag och min brorsa med små kvicksilverkulor från trasiga termometrar. De fanns i sovrummet och vi fick i oss stora mängder kvicksilver både av att ta i dem och när vi andades in ångorna. Vi blev helt enkelt kvicksilverförgiftade.

På sjukhus som 6-åring

När vi var 6 år blev jag och brorsan jättesjuka, vi kissade blod, var illamående och orkeslösa. Vi hade nog fler symtom fast jag inte minns dem.

Vi hamnade båda på sjukhus och fick ligga i samma rum. Njurinflammation var diagnosen och vi fick vara kvar på sjukhuset i sju månader. 

Vi hörde att läkaren sa till mamma att ”dom blir nog inte över 20 år dina pojkar, det får du förbereda dig på”. Jag fick inte göra lumpen för att jag hade njurproblem. ”Vi vill inte ha några med njursjukdomar sade de vid mönstringen.”

Alltid illamående

Så långt jag kan minnas har jag alltid varit illamående och orkeslös. Jag har haft hjärtarytmier och värk i muskler, leder och i huvudet. Jag hade också problem med psyket och hade svårt att ta motgångar. 

Nu är allt annorlunda.  Jag började tidigt med tillskott av vitaminer och mineraler enligt de direktiv jag fick från Tf och jag tog bort mina amalgamfyllningar.  De värsta symtomen försvann, men jag hade fortsatt sjukdomskänsla och var ganska orkeslös.

2008 började jag bada bastu för jag hade hört att det skulle göra att kvicksilver  utsöndrades ur kroppen.  Sen dess har jag badat bastu så gott som varje dag och jag känner mig bara friskare och friskare.

En viktig del i tillfrisknandet är också att jag börjat ta fosfater som tillskott. Sen jag var liten har jag haft skolios och känt av rygg och leder varje morgon då jag vaknat.

 Fosfattabletterna har gjort att ryggen rätats ut, trots att jag nu är gammal. Det känns lätt att kliva ur sängen på morgonen och jag känner mig inte alls lika stel som förut.

Bastubad

När jag startade bada bastu kändes det inte riktigt bra. Jag upplevde att jag blev lite sämre i början, men efter bara några veckor förbättrades hälsan.  

I början var det precis som om jag behövde vara ensam i bastun för att må bra. Nu efteråt tror jag det berodde på att andra personer utsöndrade gifter som jag andades in och tog upp.

Nu har jag alltså badat bastu i många år så gott som dagligen, men jag kan väl säga att det tog omkring ett halvår innan jag upplevde stora förbättringar.

Jag fortsätter med vitaminer och mineraler inklusive fosfattabletter. Tidigare tog jag också mycket msm (innehåller svavel), men det blev för mycket för min mage så nu tar jag inte det längre.

Mycket friskare

Jag känner mig så mycket friskare nu, efter alla år med så gott som dagliga bastubad. Det ständiga llamåendet, som jag haft så länge jag kan minnas är borta.

Detsamma gäller huvudvärken och andra symtom som att jag ofta kände mig ”snurrig i huvudet” , hade stickningar i händer och fötter och svettades kopiösa mängder. 

Jag är också starkare inombords och nervsystemet fungerar bättre. Det är precis som om jag har fått en själslig ork som jag inte haft tidigare. 

Så sjuk som jag varit är jag faktiskt glad att jag lever. Konstigt nog lyckades jag trots alla mina problem att arbeta en stor del av livet. De sista årtiondena före folkpensionen hade jag dock sjukpension och det kändes faktiskt bra då jag hade så många olika symtom.

Läkarna hittade inga fel

Jag kan också konstatera att trots mina svåra symtom hittade läkarna inga andra fel än njurinflammationen när jag var liten. Jag har sökt för hjärtarytmier, men läkarna hittar inga fel på hjärtat och detsamma gäller andra märkliga symtom. 

Så här i efterhand förstår jag att jag redan som liten var svårt kvicksilverskadad. Dels lagade mamma tänderna då hon var gravid, eftersom det då var gratis med tandvård för henne. Dels lekte jag med kvicksilver som liten och eftersom vi hittade kvicksilverkulorna i sovrummet så var luften säkert bemängd med kvicksilverånga.

På allt detta kom då mina egna amalgamfyllningar. Kroppen måste nästan ha varit impregnerad med kvicksilver. En kraftfull avgiftning redan då jag var liten hade kanske ändrat livet, men i sjukvården förstod de inte att jag och min bror var kvicksilverförgiftade.

Nu har jag kommit på en extremt bra avgiftningskur och det är bastubad.  Jag önskar att alla som är sjuka av kvicksilver får möjlighet till bastubad.

Roger Strömberg, Stavsnäs utanför Stockholm
Tel 073 62 40 412

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)