Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Guldfyllningar kan ge allergi

Av 400 patienter som upplever besvär av tandfyllningsmaterial är en tredjedel allergiska mot guld. Också allergierna mot akrylat, som finns i plastfyllningarna, ökar. Det visar en ny undersökning i Malmö.

Läs mer »

En ny generation av tandfärgade tandfyllnadsmaterial

Den danske tandläkaren Henrik Lichtenberg skriver här om de nya typer av kompositmaterial som tagits fram under den senaste tiden. En komposit består av en plast som förstärkts med fillerpartiklar. Kompositfyllningar kallas därför ofta plastfyllningar.

Läs mer »

Statsministern lovar bättre stöd för utsatta grupper

Genom valresultatet har vi fått nya och spännande konstellationer i riksdagen. Miljöpartiets Birger Schlaug, var den ende som tog upp amalgamfrågan i partiledarutfrågningen. Mp sitter nu i vågmästarposition. Det är ett drömläge där många har stora förhoppningar om att vi äntligen ska få ett rakt amalgamförbud och stopp på förföljelsen av de sjuka. Statsministern utlovade att särskilt utsatta grupper skulle få ett bättre stöd nu. Här finns det alltså läge för att utnyttja den parlamentariska makten.

Läs mer »

TF-bladet nr 3 1998

Läs mer »

Situationen är allvarlig! När får vi en Socialstyrelse vi kan lita på?

Se upp var Du lägger Din röst i det kommande riksdags- och landstingsvalet!

Läs mer »

TF-bladet nr 2 1998

Läs mer »

Sida 749 av 754 sidor < Första  < 747 748 749 750 751 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)